THBB Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Yavuz Işık oldu

- THBB'nin yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçildiği genel kurulda Yavuz Işık yeniden yönetim kurulu başkanlığına getirildi

Google Haberlere Abone ol
THBB Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Yavuz Işık oldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Hazır Beton Birliği (THHB) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Yavuz Işık seçildi.

THBB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 29 yıldır çalışan birliğin 30. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçildiği genel kurulda Yavuz Işık yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Yönetim kurulu başkan vekilliğine ise Halit İnci getirildi.

Işık, toplantıda yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün en önemli kollarından olan hazır beton sektörünün Türkiye ekonomisine katkısının çok büyük olduğunu ifade ederek, bu katkının daha iyi anlaşılabilmesi için 2014 senesinden bu yana sektör ile ilgili ekonomik verilere bakmanın yeterli olacağını bildirdi.

Başkan Işık, "2014'te yaklaşık 107 milyon metreküp üretimle 10 milyar TL ciro yapan beton sektörünün toplam cirosu 2015'te 12 milyar, 2016'da ise 16 milyar TL oldu. Sektörün istihdam kapasitesi son 8 yılda yıllık yaklaşık yüzde 10 artış gösterdi. Bu oran 2014-2016'da 30 binden 38 bin kişiye çıkarak yüzde 26'ya yükseldi." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan atılımlardan bahseden Işık, geçen sene konut sektörü için getirilen düzenleme ve teşviklerden bahsetti.

Işık, "2017 yılının ocak ayından itibaren Türkiye ekonomisinin ılımlı bir toparlanma sürecine girdiğini görüyoruz. Her ay yaptığımız Hazır Beton Endeksinin şubat ayı sonuçları da hazır beton sektöründe, henüz istenilen seviyede olmasa da bir hareketliliğe işaret etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

THBB olarak her zaman, büyüyen ve gelişen bir sektörün temsilcisi olmanın bilinciyle hareket ettiklerini aktaran Işık, birliğin en önemli görevi ve amacının sektörü her platformda en iyi şekilde temsil etmek ve sektörün çıkarlarını savunmak olduğunu bildirdi.

Işık, birliğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, bugüne kadar hep taşıdıkları sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini, bundan sonra da aynı titizlik, kararlılık ve çalışkanlıkla yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar