TGC, "Şiir ve Musiki Günleri" etkinliği düzenledi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 2016-2017 sanat sezonunun ilk programı olan "Şiir ve Musiki Günleri" etkinliğini düzenledi. "Cumhuriyet ve...

Google Haberlere Abone ol
TGC, "Şiir ve Musiki Günleri" etkinliği düzenledi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 2016-2017 sanat sezonunun ilk programı olan "Şiir ve Musiki Günleri" etkinliğini düzenledi.

"Cumhuriyet ve Atatürk" konu başlığının işlendiği etkinlik, cemiyetin Cağaloğlu'ndaki merkezinde bulunan Burhan Felek Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliği yöneten TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin 5 yıldır Basın Müzesi'nde yapıldığını belirterek, "Günümüz şairleri ve TGC'nin özellikle şair ve müzisyen üyeleri bu toplantılara katılıyor. Günün aktüel konularını işliyoruz. Aktüel takvim içinde konuları belirliyoruz ve o konularda belgeseller hazırlıyoruz. O ay içinde aramızdan ayrılmış, gazeteci ve yazar büyüklerimizin isimlerini anma fırsatı bu vesileyle bulmuş oluyoruz." dedi.

Yeni sanat sezonunda bazı nedenlerden ötürü Basın Müzesi'nde etkinlik yapamadıklarını kaydeden Özdemir, "TGC Merkez binasına aldık etkinliği. Burhan Felek Konferans Salonu'nda her ayın son cumartesi günü etkinlik devam edecek." diye konuştu.

Özdemir, 26 Ekim'de hayatını kaybeden TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası eski başkanlarından Nail Güreli'yi de anarak, "Çok önemli biriydi. Adam gibi adamdı. 84 yaşında rahmetli oldu. Bir yığın, onlarca kitap ve pek çok talebe armağan bıraktı. Adına bir kütüphane yapıldı. Binlerce kitabı Maltepe Üniversitesi'ne yerleştirildi. O, eğitime ve aydınlatmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Katılımcıların Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiir okuduğu etkinlikte, mini bir konser de gerçekleştirildi. İki saati aşkın süren etkinliğe, TGC üyelerinin yanı sıra şiir sevenler katıldı.

Yorumlar