Teröristlerden temizlenen köy sayısı açıklandı

Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden temizlenen köylerin sayısı her geçen saat artıyor. Şu ana kadar 7 köy terör örgütünden kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristlerden temizlenen köy sayısı açıklandı

Havadan ve karadan devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda 30 km'lik bir alana girildi. Harekat hakkında konuşan Erdoğan, "Operasyon başladığından beri 109 terörist öldürüldü" açıklamasında bulundu. Tel Abyad'daki El Yabse, Tel Fander köyleri, Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, harekatın başarıyla devam ettiği bildirilerek ''Belirlenen hedefler ele geçirildi" ifadesi yer aldı. Muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu (SMO), harekata destek için Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklara girdi. Tel Abyad'ın batısındaki El Yabse, Tel Fander köyleri, Tel Abyad'daki Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

Askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcılar ile komando takviyeleri yapılırken saat 22.30 sularında da kara harekatı başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yapıldığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı.

Yorumlar