Tekirdağ'daki tren kazası

-Tren kazasında yaralanan Pembe Gülsem: - "En sondan ikinci vagondaydım. Bir ses geldi bir anda sesten sonra bir şeyler oldu ben gözümü açtığımda yerde yatıyordum. Ondan sonra vagonların altından kendi imkanlarımızla çıkmaya çalıştık"

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'daki tren kazası

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında yaralanan, 65 yaşındaki Pembe Gülsem, "En sondan ikinci vagondaydım. Bir ses geldi bir anda sesten sonra bir şeyler oldu ben gözümü açtığımda yerde yatıyordum. Ondan sonra vagonların altından kendi imkanlarımızla çıkmaya çalıştık."dedi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gülsem, Çerkezköy'e çocuklarının yanına gitmek için Uzunköprü'den tren bindiğini söyledi.

Bir anda seslerin gelmeye başlamasıyla herkesin panik olduğunu ifade eden Gülsem, "En sondan ikinci vagondaydım. Bir ses geldi bir anda sesten sonra bir şeyler oldu ben gözümü açtığımda yerde yatıyordum. Ondan sonra vagonların altından kendi imkanlarımızla çıkmaya çalıştık.Kendimize gelince etrafta çok ölü ve yaralılar olduğunu gördüm. Hepimizin psikolojisi bozuldu." diye konuştu.

Gülsem, vagondan kendi imkanlarıyla çıktıklarını belirterek, "Hala kendime gelemedim. Vagonlardan çıkınca yürümek zorunda kaldık 200 metre dediler ama 2 kilometre yol yürüdük neredeyse. Ambulanslar gelemedi, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde oldu kaza. Onların gelmesi imkansızdı zaten. Yol yoktu tarlalar hep çamurdu. Durumu ağır olmayanlar hep yürüyerek yola çıkmaya çalıştı. Yaklaşık bir saat bekledik. Yol olmaması nedeniyle gelemedi ekipler." ifadelerini kullandı.

Vagondan çıktıktan sonra herkesin şokta olduğunu ve yardım için bir yerleri aradığını dile getiren Gülsem şunları kaydetti:

"Herkes birilerine ulaşıp yardım çağırmak istiyordu. Kendi imkanlarıyla çıkanlar ambulanslara doğru yürüyordu. Yola çıkınca oradan ambulansla Muratlı’ya oradan da Tekirdağ Devlet Hastanesine getirildim. Benim olduğum vagon tamamen doluydu diğer vagonlarda muhtemelen öyleydi. İnşallah çok ölen olmamıştır. Çünkü orada tam bir can pazarı yaşandı. Çok şükür ufak yaralarla biz atlattık Allah diğer yaralılarımızın yardımcısı olsun."

Yorumlar