Tekirdağ'da doğalgaz rezervi bulundu

İki şirket Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yürüttüğü çalışmalarda doğalgaz rezervi keşfetti. Bulunan doğalgaz rezervinin 286 milyar metre küp olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'da doğalgaz rezervi bulundu

Tahıl ambarı olarak bilinen Tekirdağ, doğalgaz ambarı çıktı. Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura şirketlerinin Muratlı ilçesinde yürüttüğü çalışmalarda 286 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu.

Doğalgaz ve petrol aramaları için Mayıs 2016 tarihinde sözleşme imzalayan Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura şirketleri heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Bölgede yaptıkları çalışmada hidrokarbon kaynaklarına ulaştıklarını belirten yetkililer, bir köylünün tarlasında yapılan çalışmalarda 286 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu duyurdu.

ARSA FİYATLARI ARTTI

Öte yandan bölgede doğalgaz bulunduğunun açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatlarında yüzde 40 oranında bir artış yaşandı.

5 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK

Muratlı ilçesine bağlı Yeşilsırt, Yukarısırt ve Karacakılavuz köylerinde doğalgaz ve petrol aramalarına devam eden firmanın bulduğu 286 milyar metreküplük rezervin Türkiye'nin 5 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabiliceği kaydedildi.

Yorumlar