Tek başına girdiği seçimlerde yüzde 92 oy aldı

Mısır'da 2013 yılında meşru Cumhurbaşkanı Mursi'yi darbeyle indirdikten sonra Cumhurbaşkanı olan Sisi ülkede yapılan son seçimlerde yüzde 92 oranında oy aldı. Sisi seçimlere tek başına girmişti.

Google Haberlere Abone ol
Tek başına girdiği seçimlerde yüzde 92 oy aldı

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi yönetimine gerçekleştirdiği darbe sonrası cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi, ülkede düzenlenen sözde seçimlerde oyların yüzde 90'ından fazlasını alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiği açıklandı.

Yüzde 92

Karşısında ciddi rakibi olmayan Sisi'nin 4 yıllık 2. dönemi için seçimlere rahatça girdiği yorumları yapılıyordu. Yapılan yorumlar beklenildiği gibi gerçeğe dönüştü, Sisi rakibi karşısında yüzde 92 oranında oy alarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçildi.

Katılım oranı çok düşük

Mısır'da Sisi'nin kazanacağı herkes tarafından biliniyordu, ancak Sisi'nin en büyük endişesi, meşruiyetinin kanıtlanması için oy kullanım rakamının yüksek olmasıydı. Bu endişe adeta rakamlarla vücut buldu.

60 milyon seçmenin bulunduğu ülkede yalnızca 23 milyon kişinin oy kullandığı açıklandı. Resmi medya seçime katılım oranının yüzde 50'inin altında kaldığını duyururken 2014'te Sisi'nin oyların yüzde 97'sini aldığı cumhurbaşkanlığı seçimine katılım da yüzde 47 oranında olmuştu.

Yorumlar