TCMB'nin ABD'deki toplantısına yoğun ilgi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın New York'taki Yatırımcı Günü'ne uluslararası yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
TCMB'nin ABD'deki toplantısına yoğun ilgi

New York'ta düzenlenen ilk Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Yatırımcı Günü'ne uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği, J.P. Morgan tarafından bildirildi. J.P. Morgan Küresel Makro Araştırma Başkanı Luis Oganes adına yapılan açıklamada, sabit getirili ve hisse senedi yatırımcılarının toplantıya yoğun ilgi gösterdiği ve J.P. Morgan'ın bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğu ifade edildi.

TOPLANTIDA TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GÜNDEMİ SUNULDU

Toplantıda, Türk yetkililerin, önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadele ve makroekonomik istikrarın sağlanmasına yönelik politikaları ve planları katılımcılarla paylaştıkları belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, soru-cevap oturumu ve sunumlarıyla etkinliğin başarılı geçmesinde önemli rol oynadılar.

J.P. MORGAN UZMANLARINDAN KATKI

Açıklamada, J.P. Morgan uzmanlarının toplantıdaki varlıklarından ve katkılarından övgüyle söz edildi.

Stephen Jefferies (Küresel Para Birimleri, Gelişen Piyasalar ve Gelişen Piyasalar Kredi Başkanı), Burak Kaynak (Türkiye Masası Başkanı), Mustafa Bağrıaçık (Türkiye Kıdemli Ülke Yetkilisi), Daniel Sanchez (Kuzey Amerika Gelişmekte Olan Piyasalar Satış Müdürü), Fatih Akçelik (Türkiye Ekonomisti) ve Saad Sıddıqui (Gelişmekte Olan Piyasalar Stratejisti) gibi isimler, toplantının başarısına önemli katkılar sağladı.

 

Yorumlar