Tayland'daki kampta 32 Arakanlının ölü bulunmasıyla ilgili dava

- Mahkeme, insan kaçakçılığı ve rüşvet dahil birçok suçtan 100'den fazla sanığın yargılandığı davada, aralarında eski bir korgeneral ile siyasetçinin de olduğu 40 kişinin suçlu olduğuna hükmetti

Google Haberlere Abone ol
Tayland'daki kampta 32 Arakanlının ölü bulunmasıyla ilgili dava

BANGKOK (AA) - Tayland'ın güneyindeki Songkhla eyaletinde, Mayıs 2015'te, göçmen kaçakçılarınca kurulan gizli kamplarda Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) ait 32 cesedin bulunmasına ilişkin davada, aralarında eski bir korgeneral ile siyasetçinin bulunduğu 40 sanık, insan kaçakçılığı ve rüşvet gibi farklı suçlardan hüküm giydi.

Mahkeme, "modern köle ticaretine dahil oldukları" iddiasıyla 100'den fazla sanığın yargılandığı davada karara vardı. Mahkeme, aralarında eski bir korgeneral ile siyasetçinin de olduğu 40 kişinin suçlu olduğuna hükmetti.

Sanıklardan eski Korgeneral Manas Kongpaen, insan kaçakçılığı ve rüşvet dahil birçok suçtan, ülkenin güneyindeki Satun kentinin eski siyasetçilerinden iş adamı Pajjuban Aungkachotephan da insan ticaretinden suçlu bulundu.

Mahkeme, sanıklara verilen cezaları ise henüz açıklamadı.

Tayland'ın Songkhla eyaletinde Mayıs 2015'te insan tacirleri tarafından kurulan gizli kamplarda 32 Arakanlı Müslümanın cesetleri bulunmuştu. Söz konusu sanıklar, cesetlerin bulunmasının ardından gözaltına alınmıştı.

Güneydoğu Asya'daki göçmenlerin trajedisi, Tayland hükümetinin Mayıs 2015'te ülkenin güneyindeki ormanlık alanlarda kamp kuran insan kaçakçılarına karşı operasyon düzenlemesi üzerine dünyanın dikkatini çekmişti. Operasyonlar üzerine kaçakçılar, ailelerinden fidye istemek için rehin tuttukları göçmenleri teknelere bindirip denizin ortasında terk etmeye başlamıştı. Uluslararası Göç Örgütü, Endonezya ve Malezya açıklarındaki teknelerde çok sayıda kaçak göçmenin yaşam savaşı verdiği uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar