Tatvan TSO Başkanı Dağdağan;

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, Arakan’da yaşanan müslüman katlimını kınayarak, Birleşmiş Milletlerin (BM) derhal olaya el koyması gerektiğini söyledi.Arakan’da yaşanan insanlık dışı katlimalarla...

Google Haberlere Abone ol
Tatvan TSO Başkanı Dağdağan;

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, Arakan’da yaşanan müslüman katlimını kınayarak, Birleşmiş Milletlerin (BM) derhal olaya el koyması gerektiğini söyledi.

Arakan’da yaşanan insanlık dışı katlimalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, İslam Coğrafyasında yapılan sistematik Müslüman katliamlarını kınadı. Yıllardır İslam coğrafyasında sürekli kan ve gözyaşının hakim olduğunu kaydeden Dağdağan, "Son günlerde maalesef ümmet kardeşlerimiz Arakan’daki Müslümanlar katledilmektedir. Birleşmiş Milletler Arakan için yaptığı toplantıda sadece; şiddet olayları nedeniyle endişeli olduklarını söylediler. Myanmar’daki durum nedeniyle kaygılıyız. Tüm şiddet olaylarını kınıyoruz. Tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yapıyoruz. BM yaptığı bu açıklama yetersiz ve sonuç alınmayacak bir açıklamadır. BM derhal olaylara müdahale etmeli ve bu katliamı durdurmak için adımlar atmalıdır. Birleşmiş Milletleri kınıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar