Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın

- Sağlık Bakanı Demircan: - "Elbette ki bir binamızda böyle bir yangının çıkmış olması gerçekten hem endişe verici hem düşündürücü. Yangınla ilgili araştırmayı, soruşturmayı derhal başlattık" - "Şimdi itfaiyenin, savcılığın ve bizim bu çalışmalarımız neticesinde yangının sebebi net olarak ortaya çıkacak. Eğer sorumlular varsa sorumlularla ilgili elbetteki tahkikat yapılacak. Eğer teknik olarak bir sıkıntı varsa bu da tespit edilecek. Burada açık bir şekilde dış cephe yangını olarak gördük yangını"

Google Haberlere Abone ol
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangının hem endişe verici hem düşündürücü olduğunu belirterek, "Yangınla ilgili araştırmayı, soruşturmayı derhal başlattık." dedi.

Demircan, TÜRKÖK'ün 3. yılı dolayısıyla düzenlenecek hasta donör buluşması etkinliği öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin soru üzerine Demircan, yangının dün saat 17.00 sıralarında meydana geldiğini hatırlatarak, "Gerçekten yüreğimiz hopladı. Büyük bir endişeye kapıldık ama orada çalışan sağlık görevlilerimiz doktorundan personeline, hemşiresine ve orada bulunan vatandaşlarımız ve itfaiye görevlilerimiz bütün vatandaşlarımız çok hızlı bir şekilde organize olarak yangının etkisinde kalma tehdidiyle karşı karşıya olan hastalarımızı, vatandaşlarımızı kısa sürede tahliye ettiler, başarılı bir tahliye oldu." diye konuştu.

Bir can kaybıyla karşılaşılmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Demircan, şunları kaydetti:

"Elbette ki bir binamızda böyle bir yangının çıkmış olması da gerçekten hem endişe verici hem düşündürücü. Yangınla ilgili araştırmayı, soruşturmayı derhal başlattık. Valilik başlattı, savcılık adli yönden başlattı. Bizde idare yönden Bakanlığımızdan soruşturmayı başlattık. Şimdi itfaiyenin, savcılığın ve bizim bu çalışmalarımız neticesinde yangının sebebi net olarak ortaya çıkacak. Eğer sorumlular varsa sorumlularla ilgili elbette ki tahkikat yapılacak. Eğer teknik olarak bir sıkıntı varsa bu da tespit edilecek. Burada açık bir şekilde dış cephe yangını olarak gördük yangını."

- "Yapılması gereken her şey yapılacak"

Önümüzdeki günlerde teknik tespitlerin kamuoyuyla paylaşılacağını aktaran Demircan, "Yapılması gereken her şey yapılacak. Tekrar tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Oradaki hastalara ve hasta yakınlarına da büyük geçmiş olsun diyorum." ifadesini kullandı.

Dün hastaları ziyaret ettiğini anımsatan Demircan, çok güzel organize olunup, hastaların hemen başka hastanelere sevk edildiğine dikkati çekti.

Demircan, "Hastalarımızda etkilenme çok düşük. Tabii içeride alev olmamış, içeride yangın olmamış ama dışarıdaki yangının dumanı içeriye gelmiş, çok başarılı bir tahliye gerçekleştirilmiş." diye konuştu.

İstanbul'daki bir tüp bebek merkezinde yaşanan olaya ilişkin bir soruya da Demircan, soruşturmanın henüz neticelenmediğini, neticelendiği zaman sonucu paylaşacaklarını ifade etti. Demircan, bu konunun önemine vurgu yaparak, üzerinde hassasiyetle durduklarını ve gerekenin yapılacağını bildirdi.

Yorumlar