Taiz'in mayıs ayı bilançosu : 131 ölü

- Yemen'in Taiz vilayetinde mayıs ayı içinde yaşanan şiddet olaylarında 131 kişi öldü, 320 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Taiz'in mayıs ayı bilançosu : 131 ölü

TAİZ (AA) - Yemen'in güneybatısındaki Taiz vilayetinde mayıs ayı içinde yaşanan şiddet olaylarında 131 kişinin öldüğü, 320 kişinin yaralandığı bildirildi.

Taiz'deki İnsani Yardım Koalisyonu'nundan yapılan yazılı açıklamada, "Taiz'de mayıs ayı içinde yaşanan şiddet olaylarında 21'i çocuk 131 kişinin öldüğü, 28'i çocuk 320 kişinin yaralandığı" belirtildi.

Taiz'deki 100'den fazla dernek, kurum ve insani yardım kuruluşunu bünyesinde barındıran İnsani Yardım Koalisyonu'nun açıklamasında, "mayıs ayında vilayetin değişik bölgelerinde sivillere karşı 12 toplu katliam yapıldığı, 736 ailenin evlerini terk ederek göçe zorlandığı ve bu ailelere yeteri kadar temel yaşam malzemesi de ulaştırılmadığı" aktarıldı.

Husiler ve destekçileri güneyden sıradağlar ile çevrili olan Taiz'i, kuzeyden Sittin Caddesi, doğudan ise El-Huban bölgesinden itibaren kuşatma altında tutuyor.

Yemen ordusu geçen ağustos ayında Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) de desteğiyle kuşatmayı güneybatıdan kısmen kırmayı başarmıştı.

Yemen iki yılı aşkın süredir Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.


Yorumlar