TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?

TAB Gıda kimin soruları ünlü firmanın halka arz kararı almasından sonra sıklıkla sorulan soru oldu. İşte TAB Gıda sahibi hakkında merak edilen bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?

TAB Gıda kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman ve nerede kurulduğu yönündeki sorular şirketin halka arz kararı almasıyla birlikte daha da önem kazanmaya başladı. TAB Gıda, Türkiye'de halka açılmayı planlıyor. Burger King’in en büyük franchise’ı olan TFI TAB Gıda Yatırımları A.Ş. Borsa İstanbul’da halka açılmayı planlıyor. Peki, TAB Gıda kimin, TAB Gıda'nın sahibi kimdir?

İstanbul merkezli TAB Gıda’nın ele aldığı seçeneklerden biri olduğu, şirkete yönelik Türkiye dışından yatırımcı ilgisi olduğunu öğrenildi.

Görüşmelerin devam ettiğini belirten kaynaklar, şirketin henüz hangi yolu izleyeceği konusunda nihai kararını vermediğini bildirdiler.

Şirket 2018 yılında New York borsasında halka açılma kararı almış, ancak küresel piyasalarda yaşanan satış dalgasının ardından bu kararı askıya almıştı.

Şirketin Borsa İstanbul’da halka arz için başvurması durumunda, bu, Borsa İstanbul’a yönelik bu yıl hızla artan halka arz başvurularından biri olacak.

Türkiye ve Çin’de 2.500’den fazla restoran işleten şirket, internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Burger King’in küresel çapta en büyük franchise’ı konumunda.

Şirket, aralarında Sbarro, Popeyes ve Arby’s’in de olduğu 1.000’den fazla restoranı işletiyor. Şirketin Çin’de 2012’de başlayan faaliyetleri de 150’den fazla şehirde devam ediyor.

Peki, TAB Gıda kimin, sahibi kimdir? 

TAB Gıda'nın ilk sahibi ve kurucusu Ertuğrul Kurdoğlu'dur. 

Kurdoğlu 1932 yılında Artvin‘de dünyaya geldi. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini İstanbul‘da tamamladı.

Kurdoğlu 1956 yılının Haziran ayında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 5 ay kadar İller Bankası’nda görev yaptı.

1958-1961 yılları arasında Karayolları Samsun Bölgesi’nde Köprü Şefliği, 1961-1968 yılları arasında Aras T.A.Ş.’de Şantiye Şefliği, Elazığ–Bingöl Demiryolu, Karayolu, Delice-Sungurlu-Çorum karayolu inşaatında Şantiye Şefliği görevlerinde bulundu.

1969 Mart ayında kurduğu Seri İnşaat Tic.Ltd.Şti. ile 1969-1981 Palu yolu, Ovacık yolu, Urfa şehir içi geçişi, Afşin Elbistan yolu, Elbistan Termik Santralı alt yapı ve İdare binaları, Kırıkkale Rafineri, Alt yapı, Demiryolu inşaatı, Bina İnşaatları, Zonguldak-Ereğli, İsmetpaşa-Kurşunlu, Köyceğiz-Dalaman, Eski Foça-Yeni Foça Karayolları İnşaatı gibi pek çok projeye imza attı.

Ertuğrul Kurdoğlu, daha sonra 1983 yılında Palet, Seri, Enerji-Su firmaları birleşimiyle ortaya çıkan Ata İnşaat Ltd.Şti. Atatürk Barajı inşaatı projesini de üstlendi.

Ertuğrul Kurdoğlu, aynı zamanda, Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s markalarının Türkiye lisans hakkı sahibi olan TAB Gıda, Fasdat Gıda Dağıtım, Ekur İnşaat, Ekmek Unlu Gıda, Ata Key, Ata Sancak, Ata İnşaat, Ata Yatırım, Escada, Tradesoft, Entegre Harç gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının kurucuları arasında yer almıştır.

Ertuğrul Kurdoğlu 20 Kasım 2013 tarihinde ise vefat etti. 

TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?
Ertuğrul Kurdoğlu

 

TAB Gıda 1995 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde TAB GIDA SAN. TİC.AŞ. adıyla kuruldu.

Şirket halihazırda Üründil ve Kurdoğlu aileleri tarafından yönetilmektedir.

Kurdoğlu aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne hayat veren Atatürk Barajı başta olmak üzere, birçok başarılı projeye imza atan Ata Holding Grubu'nun ve bu kapsamda TAB Gıda’nın Kurucusudur. 

Kurdoğlu, karayollarında stajyerlikle başladığı iş hayatına ünü Dünya’ya taşan işler sığdırdı.

Genç kuşaklar için miras niteliği taşıyan ve kendi hayat hikâyesini tüm samimiyetiyle sayfalara döktüğü “Ben Buraya Hayallerimle Geldim” adlı biyografisinde “Hayaller öğrenilerek kazanılamaz, ama korkularımızdan dolayı kaybedilebilir.” sözüyle hayat felsefesini özetledi.

50 yıllık iş hayatına imkânsız gibi görünen pek çok hayali sığdıran Kurdoğlu, “Dünya’nın en büyük beşinci barajı” olarak lanse edilen Atatürk Barajı’nın yapımını tamamladığında, “Atatürk Barajı gibi bir projeyi tamamlamak, gökteki bir yıldızın yere indirilmesi gibidir.” sözleriyle o günleri yâd etti ve Atatürk Barajı’nı, bir inşaat projesinden öte bir memleket meselesi olarak gördü.

Vatan sevgisini memlekete faydalı işler yaparak icraata döken Kurdoğlu, başarısının sırrını “Güçlüklerin üstesinden gelebilmek ancak insanın ailesine, dostlarına, içinde bulunduğu ülkesine ve kendisine güvenmesiyle mümkündür.” diye özetleyerek, “İçinde bulunduğumuz Dünya’yı daha iyi bir yer haline getirmek, gelecek nesillere karşı bizim sorumluluğumuzdur.” dedi.

TAB GIDA YÖNETİM KURULU

TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ise şunlardır:

TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?

TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?

TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?

TAB Gıda kimin, sahibi kimdir?

Yorumlar