Suriyeli ve Türk çocukların mutlulukları aynı sergide

- Yaşları 10-11 arasında değişen 80 çocuğun eşleşerek en mutlu anlarını yansıttıkları resimler Taksim Sanat Galerisi'nde 22 Mayıs'a kadar sergilenecek

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli ve Türk çocukların mutlulukları aynı sergide

İSTANBUL (AA) - Suriyeli ve Türk çocukların birlikte resmettiği eserler, "İki El Bir Fırça" sergisinde sanatseverlerle buluşacak.

Yaşları 10-11 arasında değişen 40 Suriyeli ve 40 Türk çocuğun yaptığı 40 eserden oluşan sergi, Taksim Sanat Galerisi'nde 16 Mayıs'ta açılacak.

Açılışına çocukların ve ailelerinin de katılacağı sergide, 80 çocuğun eşleşerek en mutlu anlarını yansıttıkları resimler yer alacak.

Proje kapsamında bir araya getirilen 80 çocuk, buluşmalarının ilk gününde özel seçilmiş çeşitli psikodrama oyunları ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirdi. Bu vesileyle çocukların yakınlaşmaları, birlikte çalışarak farklılıklarına rağmen bir bağ oluşturmaları sağlandı.

Sonraki buluşmada da çocuklardan mutlu oldukları bir anı düşünmeleri, daha sonra birlikte karar vererek ortak bir resim çizmeleri istendi. Çocuklar arasındaki iletişim ise gönüllü tercümanlar aracılığıyla kuruldu.

Daha önce sırasıyla farklı sayılardaki Suriyeli ve Türk çocukla gerçekleştirilen projede, çocukların dil ve millet farkı gözetmeksizin kurdukları bağ gözlendi.

"İki El Bir Fırça Kültürler Arası Kardeşlik ve Sanat Projesi"yle Türk çocukların Suriyelilere karşı önyargılarının kırılması, Suriyeli çocukların da aidiyet hissinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sergi, 22 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar