Süper Kupa maçıyla ilgili iddialara yalanlama

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçında İstiklal Marşının okunmayacağı şeklindeki iddialar TFF tarafından yapılan açıklamada, başka iddialarla birlikte yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Süper Kupa maçıyla ilgili iddialara yalanlama

Riyad'da düzenlenecek olan Turkcell Süper Kupa finali öncesinde, Suudi hükümetinin Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının İstiklal Marşı'nı okumasına izin vermeyeceği iddiaları, spor camiasında büyük yankı uyandırdı. Kaynağı belli olmayan iddialara göre, iki takımın da bu yasağın kaldırılmasını talep ettikleri ve olumsuz yanıt alınması durumunda maça çıkmayacakları ifade edildi.

TFF'NİN RESMİ AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu iddialara hızla yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi. TFF'den yapılan açıklama tartışmalara son noktayı koydu.

FENERBAHÇE BAŞKANI KOÇ'UN AÇIKLAMALARI

Bu krizi ilk dile getiren isim Fenerbahçe Başkanı Ali Koç oldu. Riyad'da yapılacak maç öncesinde, maça Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün yer aldığı pankartla çıkmak istediklerini belirten Koç, bu talebin henüz kabul edilmediğini ifade etti.

GALATASARAY'IN TUTUMU

Öte yandan, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, bir gazeteciye yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" dedi. 

Yorumlar