Sudan'ın Kuzey Darfur Eyaleti'ndeki çatışmalar

- Kuzey Darfur Eyaleti'nde pazar günü güvenlik güçleri ile hükümet karşıtı "Devrim Uyanış Konseyi" mensupları arasında çıkan çatışmada biri çocuk 23 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Sudan'ın Kuzey Darfur Eyaleti'ndeki çatışmalar

HARTUM (AA) - Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur Eyaleti'nde pazar günü güvenlik güçleri ile hükümet karşıtı "Devrim Uyanış Konseyi" mensupları arasında çıkan çatışmada 8'i asker, biri çocuk 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Ali Muhammed Salim, Kuzey Darfur Eyaleti'nin Musteriha bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili meclise sunulan soru önergesine verdiği cevapta "pazar günü çıkan çatışmalarda 8'i güvenlik görevlisi, 14'ü Devrim Uyanış Konseyi üyesi 22 kişinin öldüğünü, konsey üyesi 24 kişinin yaralandığını" ifade etti.

Devrim Uyanış Konseyi'nden 50 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Salim, çatışmalar sırasında seken bir kurşunun isabet ettiği bir çocuğun da yaşamını yitirdiğini aktardı.

Salim ayrıca, pazartesi günü yakalanan Devrim Uyanış Konseyi Başkanı Musa Hilal'in, başkent Hartum'daki Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yoğun güvenlik önlemleri altında sorgulanmasına devam edildiğini ve adil bir şekilde yargılanacağını dile getirdi.

Savunma Bakanlığından Sorumlu Devlet Bakanı son olarak, geçen ekim ayında kaçırılan insani yardım gönüllüsü İsviçre vatandaşı Margaret Sheinkel'in serbest bırakıldığı kasım ayına kadar Musteriha bölgesinde tutulduğu bilgisini paylaştı.

Birleşmiş Milletler (BM), bugün Musteriha'da pazar günü çıkan çatışmalar sırasında yaşanan olayları araştırmak için bir heyet gönderdiğini açıklamıştı.

Sudan ordusundan pazartesi günü yapılan açıklamada, "Devrim Uyanış Konseyi Başkanı Hilal, bazı yardımcıları ve üç çocuğunun Musteriha bölgesinde yakalandığı" duyurulmuştu.

Sudan'da 15 yıldır insani yardım ve sağlık alanında çalışma yürüten, çocukların tedavisi için sağlık merkezi inşa ettiren İsviçre vatandaşı Margaret Sheinkel'in, 9 Ekim'de silahlı kişiler tarafından kaçırılmasının ardından 15 Kasım'da güvenlik güçlerinin çabaları neticesinde Faşir kentinde kurtarıldığı belirtilmişti.


Yorumlar