Steam neden dolara geçiyor? Steam Türkiye'den çekiliyor mu?

Steam'in neden dolara geçtiği soruları merakla sorulurken gelen son dakika bilgisine göre; Steam Türkiye'nin kapanacağına yönelik sosyal medyada yer alan iddiaların aslı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Steam neden dolara geçiyor? Steam çekildi mi?

Steam neden dolara geçiyor veya Türkiye'den ayrılıyor mu soruları oyunseverleri endişelendirdi. Steam Türkiye'nin kapanacağına dair bazı sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların aslında nereden kaynaklandığı belli oldu. Steam Türkiye'den çekiliyor veya Türkiye şubesini kapatıyor şeklindeki haberlerin aslında tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı öğrenildi.

STEAM NEDEN DOLARA GEÇİYOR?

Oyun platformu Steam Türkiye'den çekilmiyor sadece ödeme yöntemlerini, aşırı kur oynaklığı nedeniyle, TL'den dolara sabitliyor. 

Türkiye'de olduğu halde yani Türk şirketi olduğu olduğu halde dolar üzerinden alışveriş yapan birçok şikette olduğu gibi Steam de bundan böyle alışverişleri dolar üzerinden yapacak. 

Döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle ödeme yöntemlerini çalışır hale tutmakta zorlandığını belirten Steam, 20 Kasım tarihinden itibaren Türk Lirası ile olan satışlarının kaldırılacağını ve dolar üzerinden satışa devam edileceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük oyun satış platformu olan ve bilgisayar oyunlarının kalesi olarak adlandırılan Steam, Türk Lirası ile oyun alımını durdurduğunu açıkladı. Haberi internet sitesinin ana sayfasına eklediği "Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek" ibaresiyle duyurdu.

Steam bu kararı almasının nedenlerini ise şu şekilde belirtti:

"Arjantin ve Türkiye’de son yallarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır halde tutmakta büyük güçlükler yaşadık"

 

Yorumlar