St. Nikolas gemisi kimin, (Saint Nicholas) sahibi kimdir?

St. Nikolas Gemisi (Saint Nicholas gemisi) Irak'tan İzmir'e gelmek için yola çıktıktan sonra Umman açıklarında kayboldu. Geminin nerede olduğu bilinmiyor. Peki, St. Nikolas gemisi kimin, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
St. Nikolas Gemisi kayboldu

St. Nikolas (Saint Nicholas) gemisi kimin, sahibi kimdir soruları Umman açıklarında kaybolan ticari gemiyle ilgili bugün en çok sorulan sorular oldu. Peki, Reuters'ın haberine göre Irak'tan Aliağa'ya doğru yola çıkan St. Nikolas gemisi ile iletişim kesildi. Gemide 1'i Yunan, 18'i Filipinli 19 kişi bulunuyor.

ST. NİKOLAS GEMİSİ KİMİN?

St. Nikolas Gemisi, Marshall Adaları bandıralı bir gemiydi; ancak geminin sahibi Yunan bir iş insanıdır. Geminin taşıdığı yükün sahibi ise TÜPRAŞ'tı. Geminin sahibi Yunan armatör firması Empire Navigation'dur.

St. Nikolas Gemisi

Petrol tankeri St Nikolas'ın operatörü Yunanistan merkezli şirket, perşembe günü Umman'ın Sohar kenti yakınlarında gemiyle temasın kaybolduğunu açıkladı.

Reuters'ın haberine göre isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir sözcü, geminin biri Yunanistan, 18'i Filipinler'den olmak üzere 19 kişilik bir mürettebata sahip olduğunu ve Irak'ın Basra kentinden Türkiye'de Aliağa'ya doğru yola çıktığını söyledi.

GEMİYLE İLGİLİ DETAYLAR

SAINT NICHOLAS, 2002 yılında inşa edilen, DJ bayrağı altında seyreden bir ham petrol tankeridir. Gemi, 244 metre uzunluğa ve 42,03 metre genişliğe sahiptir. Geminin ölçüleri ve kapasitesi, denizcilik endüstrisindeki önemini ortaya koyuyor.

SAINT NICHOLAS, 105541 ton ölü ağırlık tonajına (DWT) ve 57301 groston (GT) büyüklüğüne sahiptir. Gemi, 22 yıl önce suya indirilmiş olup, uzunluğu ve genişliği ile dikkat çekiyor. Gemi, petrol taşımacılığı alanında önemli bir rol oynamaktadır.

Bu geminin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) numarası 9229362'dir. MMSI kodu ise 621819064 olarak belirlenmiştir. SAINT NICHOLAS'ın yönetim şirketi hakkında bilgi bulunmamaktadır. Gemide kullanılan motor tipi hakkında ise bilgi verilmemiştir.

SAINT NICHOLAS, denizlerde 22 yıllık bir geçmişe sahip olan, etkileyici boyutlardaki bir ham petrol tankeridir. 

Kaynak: Haber Merkezi

 

Yorumlar