Spastik engelli kızı için 55 yaşında boccia öğrendi

İSTANBUL (AA) - Doğuştan spastik engelli kızının isteği üzerine 55 yaşındaki Dilfiraz Gülen, boccia oynamayı öğrendi.Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, spastik engelli 28 yaşındaki kızı Selen'in bilgisayarda...

Google Haberlere Abone ol
Spastik engelli kızı için 55 yaşında boccia öğrendi

İSTANBUL (AA) - Doğuştan spastik engelli kızının isteği üzerine 55 yaşındaki Dilfiraz Gülen, boccia oynamayı öğrendi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, spastik engelli 28 yaşındaki kızı Selen'in bilgisayarda izlediği bocciadan etkilendiğini ve mutlu olduğunu gören Dilfiraz Gülen, bu oyunu öğrenerek kızıyla oynamaya karar verdi. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi'nin Çocuk Yetenekler Projesi kapsamında başlattığı "Boccia Kursu"na kayıt yaptıran Gülen, haftada 2 gün verilen kurs için Beyoğlu'ndan Bağcılar'a geliyor.

Engelliler Sarayı'nda antrenör Taner Atasoy'un engellilere verdiği eğitimden anne Dilfiraz Gülen de yararlanıyor. Gülen, özel durumundan dolayı ayrı çalışan Selen'e yardımcı oluyor. Dilfiraz Gülen, kızının başına kask taktıktan sonra özel yapılan rampayı boynuna yerleştiriyor. Selen topları başıyla yuvarlarken anne Dilfiraz da yuvarladığı topları topluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dilfiraz Gülen, kızı Selen'in boynundan aşağısını tam olarak kullanamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Hem annesi hem antrenörüyüm. Onun ufacık bir gülüşü için her şeyi yaparım. Her top yuvarladığında Selen'in gözlerinin içi gülüyor. Özellikle toplar birbirine çarptığında mutluluğu yüzüne yansıyor. Boccia kızımı çok mutlu ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Hiç yorulmuyorum."

Antrenör Taner Atasoy da eğitimin bir yıl süreceğini belirterek, "Projenin amacı bedensel engellilerin birbiriyle kaynaşması, sosyalleşmesi ve tecrübelerini birbirine anlatması. Eğitimini başarıyla tamamlayanlar Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olacak. Önce bölgesel lig, sonra Türkiye, ardından uluslararası turnuvalarda yer alacaklar." bilgisini verdi.

Yorumlar