Sonat Göksel kimdir, kaç yaşında?

Sonat Göksel kimdir, kaç yaşında, nerelidir, ne iş yapar, kimin oğlu, babasının adı nedir? İşte Sonat Göksel biyografisi veya hakkında merak edilen sorulardan bazılarının cevapları:

Google Haberlere Abone ol
Sonat Göksel kimdir, kaç yaşında?

Sonat Göksel kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, kimin oğludur, babasının adı nedir soruları son günlerde futbol ile ilgilenenler tarafından merakla cevapları aranan sorular oldu. İşte Sonat Göksel biyografisi veya özgeçmişi: 

Sonat Göksel 1973 yılında dünyaya geldi. 

Almanya'da bir süre futbol oynadı.

Daha sonra Galatasaray tarafından davet edildi.

Şu anda A Haber'de ve bazen de farklı kanallarda spor yorumları yapan yorumculardan biridir. 

Sonat Göksel, Ömür Göksel'in oğludur. 

Ömür Göksel ise Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü şarkıcılardan biridir. 

Türkiye'de 3 kez altın plak kazanmış isimlerden biridir.

İyi müzik yapabilmek için yurtdışına gitti, 14 yıl ABD, İtalya ve Almanya’daki caz kulüplerinde şarkı söyledi.

Altı göbek İstanbullu Tekel Genel Müdürü Rıza Numan Göksel ile konservatuvar mezunu Süheyla Hanım’ın ilk ve tek çocukları olarak, Osmanbey semtindeki bir apartmanda 2 Mayıs 1942’de dünyaya gelir.

Oyun arkadaşı, kardeşi olmadığı için sıkılmaktadır. Şikayet ettiğinde annesi, "Şarkı söyle o zaman oğlum" cevabını verir. Taksim’den Şişli yönüne günde dört, Şişli’den Taksim yönüne üç otomobilin geçtiği yıllardır. Çocukluğunun en büyük eğlencesi, balkona çıkıp akşama kadar otomobil saymaktır.

Gençlik yıllarında Galatasaray’da futbol ve basketbol oynar. Özhan Canaydın da takımın kaptanıdır. Futbol, basketbol oynarken, salon beyefendisi haşin bir sporcuya dönüşmektedir.

Basketbol oynadığı yıllarda duşta söylediği Frank Sinatra, Nat King Cole şarkıları arkadaşlarının dikkatini çeker. Bir akşam onu, Caddebostan Maksim’deki ses yarışmasını izlemeye götürürler.

Sonat Göksel kimdir
Ömür Göksel

 

Asker dönüşü birçok orkestradan teklif alır, İstanbul ve Ankara Radyosu peşine düşer. Herkesin peşine düşmesi sadece iyi şarkı söylediği için değildir, o zamanlar bas sesli şarkıcı az olduğu için gözler üzerindedir. Yapımcı Aykut Sporel, Ömür Göksel’e hemen bir plak yapmayı teklif eder. Mutluluk isimli plak aynı yıl Altın Plak ödülünü alır. Daha sonraki yıllarda iki kez daha altın plak alır. 1972’de ise yılın şarkıcısı olur.

Galatasaray Kulübü’nde yüzücü ve kürekçi olan Hülya Hanım bir hafta sonra verilen açık çeki kabul eder. Altı ay sonra evlenirler. 1971’de kızları Serenat, 1973’te de oğulları Sonat doğar.

Oğlu Sonat da babası gibi futbol sevdalısıdır ve Almanya 1. ligindeki Fortuna Düsseldorf’ta top koşturur.

Zamanın Galatasaray başkanı Alp Yalman, Sonat’ı bir maçta izledikten sonra "Bu çocuk bizde oynasın" der.

Kızı Serenat, okumak için ABD’ye gitmiştir, oğlu da futbol oynamak için İstanbul’a gidince, Almanya’da eşiyle yalnız kalır.

1997’de Türkiye’ye dönmeye karar verirler.

14 yıl önce İstanbul’dan ayrılırken havaalanında onu uğurlayanlardan geriye kimse kalmamıştır. Sadece Cenk Koray gelir karşılamaya. Bir zamanlar imza isteyenler tarafından yolu kesilmeden adım atamadığı sokaklarda artık onu tanıyan yoktur.


 

Yorumlar