SON DAKİKA! Süper Kupa Finali Neden İptal?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması beklenen Süper Kupfa Finali iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Süper Kupa Finali iptal edildi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenen Süper Kupa final maçı iptal edildi. Final maçına Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin, "protokolde olmayan" taleplerde bulundukları, ev sahibinin ise protokole uygun hareket edilmesini istediği öğrenildi.

İddiaya göre istekler arasında Atatürk tişörtleri ve pankartlarıyla sahaya çıkmak da vardı. Gelen iddialara göre Suudi Arabistan yönetimi, TFF ile Suudi Arabistan'ın ilgili kuruluşu arasında yapılan protolde bu tür faaliyetlere yer olmadığına dair açıkça iade edildiği halde Türk takımlarının protokole aykırı taleplerde bulundu. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, yaşanan bir dizi olay sonucunda iptal edildi. İptalin ardındaki sebepler ve gelişmeler, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

Riyad'da düzenlenecek Süper Kupa maçında, Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarına Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'nın kullanılmasına izin verilmeyeceği iddiaları ortaya atıldı. 

TFF VE KULÜP BAŞKANLARININ GÖRÜŞMESİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüp başkanlarının gerçekleştirdiği görüşme sonucunda, takımların maça çıkacağı açıklandı. Ancak, bu karara rağmen Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, Riyad'daki kamp yerlerinden ayrılmadı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Süper Kupa finalinin iptal edilmesi kararı alındı.

NTV Spor Müdürü Ali Dedeoğlu, Riyad'dan yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın çalınmasında bir sorun olmadığını, ancak tişört ve pankart için onay verilmediğini bildirdi.

TFF'NİN AÇIKLAMASI

TFF tarafından yapılan açıklamada, Süper Kupa maçının Türk Bayrağı, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleri, şehitler için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacağı belirtildi. TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, İstiklal Marşı ile ilgili bir taahhütnamenin olduğunu ve Suudi Arabistan'ın bu taahhütnamenin şartlarına uymak zorunda olduğunu ifade etti.

Yorumlar