SON DAKİKA! Küçükçekmece'deki saldırıda 12 kişi gözaltına alındı

İstanbul Küçükçekmece'de dün gerçekleşen saldırıdan sonra baştılan soruşturmada 12 kişi gözaltına alınırken 7 kişi de aranıyor.

Google Haberlere Abone ol
Küçükçekmece'deki saldırıda 12 gözaltı

Küçükçekmece'de dün gerçekleşen ve AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın hedef alındığı silahlı saldırı sonucu bir kişi ağır yaralandı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı bu saldırı, seçim sürecine gölge düşürdü.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 12 şüphelinin gözaltına alındığını, 7 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakan Tunç, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini vurguladı.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin geniş çaplı bir tahkikatın başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Yerlikaya, bu menfur saldırıyı şiddetle kınayarak, yaralanan vatandaşa acil şifalar diledi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN YARALIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşın durumunun ciddi olduğunu ve yoğun bakımda olduğunu duyurdu. Koca, vatandaşın ameliyatının tamamlandığını ve durumunun yakından takip edildiğini belirtti.

YENİAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan Aziz Yeniay, yaşananları anlattı. Yeniay, seçim çalışmaları kapsamında bir toplantı yaptıkları sırada otomatik silahlarla ateş açıldığını ifade etti. Yeniay, emniyetin net bir açıklama yapmadan kesin bilgi veremeyeceğini söyledi ve ağır yaralanan vatandaşa ilişkin endişelerini dile getirdi.

Yorumlar