SON DAKİKA! İyi Parti'de üst düezy 16 kişi istifa etti

İyi Parti'de aralarında kurucular kurulu üyelerinin bulunduğu 16 kişi düzenledikleri basın toplantısıyla partilerinden isitfa etti.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti'de toplu istifa

İYİ Parti'de dün yaşanan toplu istifa olayı, siyasi kulislerde geniş yankı buldu. Binnur Karadağlı başta olmak üzere, İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana emek vermiş 16 değerli üye, partiden resmi olarak ayrıldıklarını duyurdu. İstifaların ardındaki temel gerekçe, partinin içinde bulunduğu durum ve yönetim anlayışına duyulan derin rahatsızlık olarak gösterildi.

"KRAL ÇIPLAK" DİYEREK YOLLAR AYRILDI

Binnur Karadağlı, İYİ Parti'den ayrılanlar adına yaptığı açıklamada, partide yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, parti teşkilatının sorunlarını görmezden geldiği ve yanlış kararlar aldığı eleştirildi. Karadağlı, "Kral Çıplak" diyerek, artık bu yanlış yönetim anlayışına tepki gösterme zamanının geldiğini ifade etti.

YANLIŞ YÖNETİM VE İHTİRASLAR ELEŞTİRİSİ

Karadağlı, partide paraşütle indirilen ve kim oldukları bilinmeyen birçok ismin önemli pozisyonlara getirildiğini söyledi. Bu durumun, partiye emek veren gerçek vatanseverlerin göz ardı edilmesine yol açtığını belirtti. İYİ Parti'nin kuruluş ilkelerinden ve milli merkez iddiasından uzaklaştığını vurgulayan Karadağlı, bu durumun parti içinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu dile getirdi.

Karadağlı, ayrıca CHP ile yapılan ittifakın ve son seçim stratejilerinin eleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin desteğiyle birçok belediye kazanılmasına rağmen, İYİ Partililere layıkıyla görevler verilmediğini ve bu durumun parti içinde büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

YENİDEN YAPILANMA ÇAĞRISI

Toplu istifa ile birlikte, İYİ Parti içinde bir yeniden yapılanma ve doğru politikaların izlenmesi için bir fırsat doğduğu düşünülüyor. Karadağlı ve diğer istifa eden üyeler, bu kararlarıyla, parti içinde yaşanan sorunlara dikkat çekmeyi ve parti yönetimini daha şeffaf, adil ve etkili bir yönetim anlayışına davet etmeyi amaçladıklarını belirtti.

16 KİŞİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Eski Genel İdare Kurulu Üyesi Binnur Karadağlı ile birlikte istifa eden 16 kişinin, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Ünal, Murat Köse, Onur Hanlıoğlu ve Çağrı Alp Gönen, Eyüpsultan Eski İlçe Başkanı Hatice Gürbulak, İstanbul Eski Teşkilat Başkan Yardımcısı Özay Alabaş, İstanbul Eski İl Yöneticileri Barış Tavlaşoğlu, Gökhan Kargı ve Sedat Erdem, Fatih İlçe Kurucusu Mücahit Erkuş, Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Lütfü Büyüksüren, Eyüpsultan İlçe Başkan Danışmanı Alper Güleç, Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmagül Uzundere, Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Eski İl Başkan Yardımcısı Müjde Hamza ve YİK üyesi Arif Tevetoğlu olduğu öğrenildi.

Yorumlar