SON DAKİKA! Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde korkutan deprem

Elazığ'ın merkezinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da korkutan deprem

Elazığ, 4.2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Saat 16.26'da gerçekleşen bu sarsıntı, kentin merkezini etkisi altına aldı. Deprem, çevre illerde de hissedildi, vatandaşlarda endişeye neden oldu.

AFAD: DERİNLİK 9,3 KİLOMETRE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün ve derinliğinin belirlendiğini açıkladı. Buna göre, deprem 9,3 kilometre derinlikte meydana geldi. Şu ana kadar AFAD'a olumsuz bir ihbar ulaşmadı, bu durum vatandaşlar arasında bir nebze olsun rahatlama yarattı.

VALİ TORAMAN'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, vatandaşları bilgilendirdi. Vali Toraman, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk intikal etmedi... Geçmiş olsun..." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı haberi gelmemesi teselli oldu.

Yine de, yetkililer ve uzmanlar, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

EN YAKIN BEŞ YERLEŞİM MERKEZİ

Depremin etkilediği en yakın yerleşim yerleri şu şekilde sıralandı:

Ortaçali (0.74 km), Küllük (1.55 km), Öksüzuşaği (2.74 km), Çortunlu (3.02 km) ve Günaçti (3.44 km). Bu yerleşim yerleri, depremin merkez üssüne oldukça yakın konumda bulunuyorlar ve sarsıntıyı doğrudan hissettiler.

ETKİLENEN İLLER

Depremin hissedildiği diğer iller ise Elazığ (33.22 km), Malatya (79.83 km), Tunceli (92.65 km), Adıyaman (112.87 km) ve Diyarbakır (146.60 km) olarak belirlendi.

Bu illerde yaşayan vatandaşlar da depremi hissetti.

Detaylar Ekleniyor...

Yorumlar