SON DAKİKA CANLI YAYIN! Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüş yoluna çıktı

Türkiye'nin ilk astronotunun da içinde bulunduğu uzay ekibini taşıyan AX-3 isimli uzay aracının Dünya'ya dönüşü başladı. Ekibi taşıyan araç uluslararası uzay istasyonundan ayrılarak yola düştü. Yaklaşık 48 saat sonra Dünya'ya inmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş yolculuğu başladı

Türkiye'nin uzaydaki gururu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş yolculuğuna başladı. Gezeravcı ve mürettebatı, Dragon kapsülüyle ISS'ten 17.20 itibarıyla ayrılarak, 48 saat sürecek yolculuklarını başlattılar. 

Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu, Axiom Space tarafından sağlanan çevrim içi platformlar üzerinden dünya genelindeki izleyicilerle buluşuyor. Yolculuğun önemli anları, kapının kapanışından itibaren canlı yayınlarla evlere taşınıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, Dragon kapsülünün kapak kapanış anı duyuruldu.

48 SAATLİK YOLCULUK VE DÖNÜŞ

Gezeravcı ve ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğu, ISS'ten ayrılışlarıyla başladı ve yaklaşık 48 saat sürecek.

Yolculuk, Orlando açıklarında okyanusa inişle son bulacak.

GERÇEKLEŞTİRİLEN BİLİMSEL DENEMELER

ISS'te geçirilen zaman boyunca Alper Gezeravcı, insanlık için önemli katkılar sunacak 13 farklı deney gerçekleştirdi.

Yapılan deneyler, yerli üniversiteler ve araştırma merkezleri tarafından planlandı ve uzayın derinliklerinde, bilimin sınırlarını zorlayacak sonuçlar elde etmek amacıyla tasarlandı. Gezeravcı'nın katkılarıyla, bilim dünyasında Türkiye'nin de adı anılmaya başlandı.

Türkiye'nin uzaydaki temsilcisi Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu, ülkenin uzay araştırmalarındaki yerini pekiştiriyor.

Gerçekleştirilen canlı yayınlar ve bilimsel deneyler, bu tarihi anın önemini vurguluyor.

Gezeravcı'nın yolculuğu, sadece bir dönüş değil, aynı zamanda Türkiye'nin gelecekteki uzay misyonları için de bir ilham kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar