SON DAKİKA! Borsa yeni bir rekorla güne başladı

Borsa İstanbul'da yaşanan hareketlilik bugün de devam ediyor. Borsa yeni güne rekor tazeleyerek başladı.

Google Haberlere Abone ol
Borsadan yeni bir rekor geldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günlük işlemlere yüzde 0,76'lık bir artışla başlayarak 8.711,84 puan ile tarihindeki en yüksek açılışını yaptı. Sabah saatlerinde endeks, 8.748,34 puanla gün içi rekorunu daha da ileriye taşıdı.

SEKTÖR PERFORMANSLARI VE PİYASA DİNAMİKLERİ

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,09 ve holding endeksi yüzde 1,44 değer kazanırken, sektör endeksleri içinde iletişim sektörü yüzde 1,74 ile en fazla kazandıran oldu. Menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü ise yüzde 0,04 ile kaybettiren tek sektör olarak dikkat çekti.

ÖNCEKİ GÜNÜN KAPANIŞI VE FED ETKİSİ

Daha önceki işlem gününde, BIST 100 endeksi yüzde 1,76'lık bir artışla 8.646,12 puan seviyesinde kapanarak, tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti. Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayabileceği ihtimalleri üzerine karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Ayrıca, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin piyasaların yönü üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor.

TEKNİK ANALİZ VE PİYASA BEKLENTİLERİ

Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.900 puan seviyeleri direnç, 8.700 ve 8.600 puan seviyeleri ise destek olarak görülüyor. Piyasa katılımcıları, ABD'den gelecek ekonomik veriler ve global piyasa dinamiklerini yakından izleyerek, yatırım stratejilerini buna göre şekillendiriyor.

Yorumlar