Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor Meclis'te

- TBMM Başkanı Kahraman: - "İki ülkenin, başta Balkanlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası platformlarda daha yakın iş birliği içinde olmaları, dünya ve bölgesel barış ile istikrara hizmet edecektir" - Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığımız basın toplantısından çıkan mesaj ve aynı gün AB Konseyi'nden çıkan mesajın her ikisi de benzer ve paralel mesajlar veriyordu; bu da son derece güçlü ve önemli etki yarattı"

Google Haberlere Abone ol
Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor Meclis'te

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye ve Slovenya'nın, başta Balkanlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası platformlarda daha yakın iş birliği içinde olmalarının, dünya ve bölgesel barış ile istikrara hizmet edeceğini kaydetti.

Kahraman, TBMM Divan Salonu'nda, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Konuk heyeti Türkiye'de görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahraman, yapılan görüşmelerin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmesi ve iyi neticeler doğurması temennisinde bulundu. Kahraman, "Slovenya, bizim için her zaman bölgesinde özgül ağırlığı bulunan önemli bir ülke konumunda olmuştur." dedi.

İsmail Kahraman, "iki ülkenin, başta Balkanlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası platformlarda daha yakın iş birliği içinde olmalarının, dünya ve bölgesel barış ile istikrara hizmet edeceğine inandıklarını" kaydetti.

- "Parlamentolar demokrasilerin kalbi"

Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile son derece başarılı geçen iki toplantı gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye ve Slovenya'nın siyasi, ekonomik ve bireysel bazdaki ilişkilerinin mükemmel düzeyde olduğunun bu görüşmeler sırasında bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Pahor, şöyle konuştu:

"Özellikle dünkü toplantılar neticesinde özellikle bir husus, bu memnuniyetimi daha öne çıkarttı. Son derece iyi olan bu gelişmeyi şu şekilde ifade edebilirim: Dün Ankara'da gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığımız basın toplantısından çıkan mesaj ve aynı gün içerisinde Avrupa Birliği Konseyi'nden çıkan mesajın her ikisi de benzer ve paralel mesajlar veriyordu bu da son derece güçlü ve önemli etki yarattı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan güven sıkıntısı neticesinde çok büyük adımların birdenbire atılmasını doğal olarak beklemiyoruz. Ama dün yapılan açıklamaların içeriği, bence olumlu gelişme kaydedilmesi açısından son derece önemliydi."

Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor, bugünkü ziyaretin önemine değinerek, "Biz Meclisin demokratik sistemler içerisinde son derece hayati rol oynadığını biliyoruz. Darbe girişimi sırasında Meclisiniz isabet aldı ve bu çerçevede son derece güçlü desteğimizi size ifade etmek isteriz. Parlamentolar, demokrasinin kalbi ve aynı zamanda demokrasiyi ayakta tutan mihenk taşlarıdır." dedi.

Borut Pahor daha sonra, TBMM Başkanı Kahraman'ın refakatinde, Meclisin 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde bombalanan bölümünü gezdi ve çiçek bıraktı.

Yorumlar