Skype mı Zoom mu: Evden çalışmak için hangisi daha iyi?

Video konferans uygulamaları, karantina sırasında ekibinizle bağlantıda kalmak için kullanmanız gerekiyor. Evden çalışmak için Skype mı Zoom mu? Hangisi daha iyi?

Google Haberlere Abone ol
Evden çalışmak için Skype mı Zoom mu?

Ülkemizde ve dünyada bir çoğumuz karantina altındayken birçok işletme de çalışanlarının evden çalışmalarını zorunlu hale getirdi. Bu durum video konferans uygulamalarını önemli hale getirdi. Gerçekten de, bu kategoride en tanınmış iki isim olan Skype ve Zoom kullanım sayılarının arttığını görebiliriz.

Skype ve Zoom programları son zamanlarda değişiklikler yaptığı göz önüne alınması gerekiyor.

Skype Nedir?

Skype , Microsoft'un birden fazla kişinin gerçek zamanlı olarak uzaktan etkileşim kurmasını sağlayan telekomünikasyon aracıdır. Başlangıçta, uygulama internet üzerinden sesli arama yapmak için tasarlanmıştır. Bu temel yeteneği hala olsa da, video görüşmeleri ve anlık mesajlaşma da özelikleri de gelişti. Uygulama Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS, Xbox ve Amazon Alexa cihazlarıyla uyumludur.

Zoom nedir?

Zoom , bulut tabanlı bir video konferans aracıdır. Büyük şirketler göz önünde bulundurularak oluşturulan, kullanıcıların toplantılar düzenlemesine ve kaydetmesine, grup sohbetlerine katılmasına ve aynı ofisteymiş gibi işbirliği yapmasına olanak tanır. Uygulama Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemleri ile çalışır.

Skype ve Zoom: Özellikler

Hem Skype hem de Zoom, video toplantıları yapmanıza ve daha sonra incelemek üzere kaydetmenize izin verirken, ölçekleri önemli ölçüde farklılık gösterir. Skype, tek bir video konferansında en fazla 50 katılımcıyı destekleyebilir (sesli aramalar için de aynı sınır geçerlidir). Zoom, 1000'e kadar video katılımcısı ve 49 ekran videosunu barındırabilir.

Başka bir fark: Hem Zoom hem de Skype, bir hesabı olmasa bile kullanıcıların bir toplantıya katılmasına izin verir; yalnızca paylaşılan bir bağlantı veya kod aracılığıyla katılabilirler. Toplantı sahipleri, makinelerine indirilmiş Skype yazılımları olmasa bile ücretsiz bir toplantı oluşturabilir ve paylaşabilirler. İşlem bir Skype web arayüzü üzerinden yapılabilir.

Video konferansın ötesine baktığınızda, iki aracın temel özellik setleri oldukça olumlu bir şekilde karşılaştırılır. Her ikisi de ekran paylaşımını, belgelerin ve diğer dosyaların paylaşımını destekler - bunların hepsi işlerin yapılması için gereklidir. Ancak Zoom, ara oturumları, toplantı transkriptleri oluşturma, web semineri barındırma ve sağlam bir toplantı analitiği ve raporlama araçları seti gibi Skype'ın eksik olduğu, işletmeye hazır bazı yeteneklere sahiptir.

Skype ve Zoom: Uygulama entegrasyonları

Diğer uygulamalarla bir dizi entegrasyon yoluyla her aracın gücünü artırabilirsiniz. Skype, Word, OneDrive ve Outlook gibi diğer Microsoft ürünleriyle ve Slack ve Wordpress gibi üçüncü taraf uygulamalarla entegre olur.

Zoom, App Marketplace aracılığıyla çeşitli üçüncü taraf uygulama entegrasyonları sunar. Bunlar, Slack, LinkedIn ve Google Drive gibi popüler seçenekleri ve satış, pazarlama, finans, sağlık hizmetleri ve diğer kategorilerde onlarca daha fazlasını içerir.

Skype ve Zoom: Gizlilik

Hem Zoom hem de Skype iletişimi sağlamak için uçtan uca şifreleme kullanır. Bununla birlikte, Zoom'un bazı gizlilik açıkları olduğu gündeme gelmişti.

Bunlardan en dikkat çekici olanı Zoom bombolama ile ilgiliydi. Yakın tarihli bir olayda Zoom uygulamasında davet edilmeyen kullanıcıların toplantılara, görüşmelere girip şiddet ve porno içerikli görüntüler paylaşmıştı. Zoom bombolama öyle bir sıkıntı haline geldi ki ABD'de bazı olullarda Zoom kullanımı yasakladı.

Skype ve Zoom: Fiyatlandırma

Skype, Skype'tan Skype'a iletişimler için ücretsizdir. İnternet üzerinden görüntülü konferans, sohbet ve sesli çağrılar da buna dahildir. Birinin cep telefonunu veya sabit hattını aramak istiyorsanız, Skype Kontörü veya bir abonelik satın almanız gerekir. Kredi dakika bazında sunulur: 5 $ 165 dakikaya, 10 $ 330 dakikaya ve 25 $ 830 dakikaya kadar alır. Aylık abonelikler sınırsız dakika sağlar ve aramak istediğiniz coğrafi bölgeyi temel alır. Yalnızca ABD için plan aylık 3 $, ABD ve Kanada için plan ayda 4 $, Kuzey Amerika için plan ayda 7 $ ve Dünya için plan ayda 14 $ 'dır.

Zoom, video konferans ve işbirliği sağlayan ve en fazla 100 katılımcıyı ağırlamanıza izin veren ücretsiz bir plan sunar. Temel plan ile 40 dakikalık bir toplantı sınırı vardır, ancak toplantıyı bunun ötesinde sürdürmek için aynı bağlantıyı tıklatmanız mümkündür. İşletme ve Kurumsal planlar ise, bilgisayar başına aylık 15 ila 20 ABD doları arasında çalışır. Bu ücretli planlar sırasıyla 100, 300 ve 500 katılımcıyı içerir, ancak Büyük Toplantı eklentisi (toplantı sahibi başına aylık 65 ila 110 dolar, en fazla 1000 katılımcı içerebilir).

Sonuç olarak: Skype mı Zoom mu?

Skype ve Zoom araçları da uzaktan iletişimi kolaylaştırır, ancak birini seçmeden önce dikkate alınması gereken bazı şeyler vardır.

Skype, bir tüketici uygulaması ve uzun geçmişi nedeniyle bir adım önde. Ancak, küçük işletmeler ve ekipler için 50 katılımcı sınırını optimize etmesi gerekiyor.

Zoom, yüksek katılımcı desteği ve derin iş özellikleri sayesinde kurumsal ölçekli şirketler için doğru seçim olabilir.

Yorumlar