Skype, yükselen video konferans sektörünün lideri olmak istiyor

Zoom uygulamasının ciddi sorunlar yaşadığı sırada Microsoft'un Skype uygulaması yeniden popüler olmaya başladı. Kullanıcılarına hızlı ve kolay bir toplantı imkanı sunan Skype, Zoom hakkındaki güvenlik endişelerinden yararlanmak için çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
Skype, video konferansın lideri olmak istiyor

Video konferans araçları, COVID-19 olarak adlandırılan ve çok sayıda insanın ilk kez uzaktan çalışmaya başlamasına neden olan küresel koronavirüs salgını nedeniyle popülerlik kazanmaya başladı .

Zoom uygulaması video toplantıları için paha biçilmez bir araç olarak ortaya çıktı ancak ortaya çıkan güvenlik zaafları nedeniyle ciddi eleştirilere maruz kaldı. Zoom'dan korumanın en iyi yolu: Zoom'da güvenliğinizi nasıl artırabilirsiniz? haberimizde Zoom uygulama ayarlarını yapabilirsiniz.

Zoom uygulamasının ciddi sorunlar yaşadığı sırada Microsoft'un Skype uygulaması yeniden popüler olmaya başladı. Kullanıcılarına hızlı ve kolay bir toplantı imkanı sunan Skype, Zoom hakkındaki güvenlik endişelerinden yararlanmak için çalışıyor. Resmi Skype Twitter hesabı, Meet Now gibi Skype özellikleri hakkında tweet atıyor. Bu, kullanıcıların cihazlarında Skype yüklü olmasa bile katılımcıları davet edebilecekleri birkaç tıklama ile bir video toplantısı oluşturmalarına olanak tanıyor. . Toplantılara, Skype yazılımını yüklemeye veya hizmete kaydolmaya gerek kalmadan Web için Skype arayüzü aracılığıyla bir web tarayıcısında katılabildiği belirtiliyor.

İş için toplantılara katılmaya ihtiyaç duyan ancak web kameralarına erişimi olan programlardan veri toplanması konusunda korkan insanlar toplantılara yalnızca bir tarayıcı aracılığıyla yapılmasına sıcak bakıyor.

Web Skype, Google Chrome ve Microsoft Edge'de çalışmasına rağmen Firefox tarayıcılarında çalışmıyor. Bu anlamda Firefox kullanıcılarının şanssız olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar