Zoom - Skype karşılaştırması: Video Konferansta Zoom mu Skype mı?

Korona Virüs nedeniyle Video Konferans sektöründe Zoom - Skype arasında kıyasıya bir yarış başladı. Zoom - Skype video Konferans karşılaştırması yaparken akıllarda tek bir soru var; Video Konferansta Zoom mu Skype mı? daha iyi.

Google Haberlere Abone ol
Zoom mu Skype mı?

Güvenilir ve çok yönlü bir iletişim aracına sahip olmak, günümüz dünyasında, hem tüketici hem de iş dünyasında hayati önem taşımaktadır. İşletmeler için, farklı yazılımlar arasında birçok savaş vardır ve bunlardan biri Zoom vs Skype'dir.

Bu iki iletişim aracı son derece popülerdir ve tüm dünyadaki işletmeler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır . Zoom 2011 yılında kuruldu. Skype ise 2003'ten bu yana biraz daha uzun süredir var.

Peki, Zoom ve Skype arasındaki farklar nelerdir ve hangisi işletmeniz için daha iyidir? Satın alma kararınızı verirken Zoom ve Skype arasında karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktörü bilmeniz gerekiyor.

Maliyet

Zoom Programı
Zoom, çok çeşitli planlar ve fiyat noktaları sunar. İşleri bir bütçede tutmak istiyorsanız, Zoom'un diğer temel iletişim özellikleriyle birlikte bir video görüşmesinde 100'e kadar katılımcıyı barındırmanıza izin veren ücretsiz planına kaydolabilirsiniz.

Bir sonraki seviye kullanıcı başına aylık 14,99 ABD dolarıdır. Bu katman, en fazla 100 katılımcıyı barındırmanıza olanak tanır ve kullanıcı ayarlarını ve raporlamayı yönetmek için m0re yönetim özellikleri içerir.

En yüksek Zoom maliyeti ise kullanıcı başına aylık 19,99 ABD dolarıdır. Diğer katmanlar gibi, 100'e kadar katılımcıyı ağırlamanıza izin verir ve daha düşük katmanlardaki tüm özellikleri içerir. Ayrıca daha birçok özelleştirme seçeneği ve kayıt işlevselliği sağlar.

Skype
Skype'ın iki farklı sürümünü indirebilirsiniz: ücretsiz sürüm ve Skype Kurumsal.
Skype'ın ücretsiz sürümü, ücretsiz bir ürün için inanılmaz derecede kapsamlı, ancak video konferans çözümünüz üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız, kesinlikle Skype Kurumsal satın almak isteyeceksiniz.

Çevrimiçi Plan 1 ile Skype Kurumsal, kullanıcı başına aylık 2 ABD doları veya Çevrimiçi Plan 2 ile kullanıcı başına aylık 5,50 ABD doları tutarındadır. Çevrimiçi Plan 1 temel bilgilere odaklanırken, Çevrimiçi Plan 2 HD video konferans gibi daha gelişmiş özelliklere odaklanır ve masaüstü paylaşımı.

Kullanım kolaylığı: Her ikisinin de kullanımı kolaydır
Yazılımı kullanmaya gelince, hem Zoom hem de Skype basit ve kullanıcı dostudur . Aramaları ayarlamak, yeni kişiler oluşturmak ve ayarlamak çok kolaydır . Her iki çözüm için kullanıcı arayüzleri net ve temizdir , bu da gözleri kolaylaştırır. Ayrıca, yazılımla günlük olarak etkileşim kuran kullanıcılar için sinir bozucu değildir.

Özellik Kullanılabilirliği: Farklı Uygulamalarda Her İki Excel
Hem Zoom hem de Skype aynı temel iletişim özelliklerini sunarken , ayrıntılarda büyük farklılıklar gösterir . Zoom daha kapsamlı bir video konferans çözümü sağlamaya odaklanır. Skype, daha çok yönlü bir iletişim ve işbirliği yazılımı oluşturmaya odaklanır.

Zoom
Tamamen işlevsel ve derinlemesine bir video konferans aracı arıyorsanız, Zoom her seferinde Skype'ı yener. Ara oturumları ve bireysel toplantı URL'leri gibi özelliklerle video konferans deneyiminizi gerçekten özelleştirebilirsiniz . Zoom, sunum yapan kişi ve katılımcılar arasında sanal el kaldırma gibi özellikler sayesinde daha fazla etkileşim oluşturmanıza da olanak tanır.

Skype
Çalışanlarınızın günlük iletişim ihtiyaçlarını karşılayan bir çözüm arıyorsanız, Skype'tan başka bir yere bakmayın. Basit dosya paylaşımı ve harika bire bir görüntülü sohbet ve anlık mesajlaşma ile Skype etkili ve yenmek zordur .

Müşteri Desteği: Zoom Daha Kişiselleştirilmiş Destek Sunar

Hem Zoom hem de Skype mükemmel destek ekipleri sunar . Bununla birlikte, Skype resmi olarak Microsoft'un bir parçası olduğundan, destek ekibinin arkasında daha fazla güç bulabilirsiniz, ancak daha uzun bekleme süreleri bulabilirsiniz.

Zoom
Zoom ekibinden çeşitli farklı yöntemlerle destek alabilirsiniz. Şirket , video eğitimlerini, SSS'leri ve kapsamlı yardım makalelerini içeren kapsamlı bir çevrimiçi destek sayfası sağlar .

Canlı yardımı tercih ederseniz, doğrudan destek ekibini arayabilir, canlı bir çevrimiçi sohbet başlatabilir veya çevrimiçi bir bilet gönderebilirsiniz.

Skype
Skype, yanıtları kendi başınıza bulmanızı sağlayan aranabilir bir çevrimiçi yardım sistemi sunar. Ayrıca tüm Microsoft ürünlerinin arkasında güçlü bir topluluk vardır ve çevrimiçi forumlar aracılığıyla bir dizi topluluk uzmanından destek alabilirsiniz.

Skype için canlı destek istiyorsanız, AI botlarını (hala “eğitimde”) kullanabileceğiniz kadar ileri gidebilirsiniz. Ayrıca canlı sohbet yoluyla da ulaşabilirsiniz. Ne yazık ki, Skype ile herhangi bir canlı telefon desteği almazsınız.

Yorumlar