Siyer-i Nebi yarışması

- Anadolu Gençlik Derneği tarafından, "Ortaokul ve Liseli Gençler Efendimiz'in İzinde" sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında Ankara'dan 6 bin 500 öğrenci sınava girdi

Google Haberlere Abone ol
Siyer-i Nebi yarışması

ANKARA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği tarafından, "Ortaokul ve Liseli Gençler Efendimiz'in İzinde" sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması sınavına Ankara'dan 6 bin 500 öğrenci katıldı.

Siyer-i Nebi yarışmasına Türkiye genelinden 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokuldan başvuru oldu. Ankara genelinden 6 bin 500 ortaokul ve lise öğrencisinin katıldığı sınav, Hacı Sabancı Ortaokulu'nda gerçekleşti.

Öğrenciler sınavda, 90 dakika boyunca Hazreti Muhammed'in hayatına ilişkin 60 soruyu cevapladı.

Anadolu Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Hacı Sabancı Ortaokulu Müdürü Kemal İslamoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma ile Hazreti Muhammed'in örnek hayatını gençlere daha yakından tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

İlk olarak 2007 yılında liselerde başlattıkları yarışma sınavını yoğun talep üzerine ortaokul seviyesine taşıdıklarını anlatan İslamoğlu, bundan sonraki süreçte ilkokul öğrencilerini de sınavlara dahil edeceklerini bildirdi.

İslamoğlu, "Milli ve manevi değerlerine bağlı, uğrunda ölmeyi göze alabilecek, devletine ve milletine sahip çıkan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Okul Müdürü İslamoğlu, şunları aktardı:

"Eğer bizler çocuklarımızın kalbine Allah, vatan, millet, bayrak sevgisini koyamazsak onların kalbine başka şeyler gelecektir. O çok zeki denen öğrencilere, itikadi noktada gerekli eğitim verilmediğinden dolayı 15 Temmuz'u yaşadık. Türkiye'nin zeki öğrencileri maalesef FETÖ tarafından kandırılarak heba edilmiştir. FETÖ hareketi, Türkiye'nin manevi yapısını katletmiştir. Böyle olunca ailelerde büyük bir tedirginlik var. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak yaklaşık 40 yıldır bu ülkenin gençliğine hizmet ediyoruz. Bunun meyvelerini de en kısa zamanda alacağımızı düşünüyorum."

Sınavda dereceye giren öğrencilere, para ve cumhuriyet altını ödülü verilecek.

Yorumlar