Sinan Şamil Sam neden öldü?

Sinan Şamil Sam neden ve ne zaman hayatını kaybetti sorusu üzerinden yıllar geçmesine karşın hala soruluyor. Dünyaca ünlü Türk milli boksörün ani ölümü spor camiasında üzüntüyle karşılanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Şamil Sam neden öldü?

Sinan Şamil Sam'ın neden öldüğüne dair soruları üzerinden 8 yıl geçmesine karşın hala soruluyor. Dünyaca ünlü milil boksör Şamil Sam, kazandığı zaferlerle adını altın harflerle spor tarihine yazdırmayı başarmıştı.

SİNAN ŞAMİL SAM NEDEN ÖLDÜ?

Ankara'da, "Boğazın Boğası" olarak tanınan eski dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Sinan Şamil Sam'ın vefatının üzerinden 7 yıl geçti. 41 yaşında karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Sam, ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olma unvanını taşıyor.

Sinan Şamil Sam, kariyerinde önemli başarılar elde etti. Ağır sıklet kategorisinde Avrupa Boks Birliği (EBU), Dünya Boks Konseyi'nin (WBC) kıtalararası ve Akdeniz kategorilerinde altın kemeri kazanan Sam, ringdeki dayanıklılığı ve mücadeleci gücüyle tanındı. Amatör boksta 9 kez Türkiye şampiyonu olan Sam, 1992 Avrupa Gençler Şampiyonası ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda gösterdiği performansla dikkat çekti.

PROFESYONEL KARİYERİNDE PARLAYAN YILDIZ

Sam, profesyonel boks kariyerine de hızlı bir giriş yaptı. İlk 18 maçını kazanarak dikkatleri üzerine çeken milli boksör, 2002'de EBU şampiyonluğu kazanarak ağır sıklet kategorisinde bu unvanı elde eden ilk Türk oldu. WBC kıtalararası ağır sıklet şampiyonluğunu iki kez kazanan Sam, kariyeri boyunca 35 maçın 31'ini kazanmayı başardı.

Son röportajında boks sporuna dair düşüncelerini paylaşan Sinan Şamil Sam, "Profesyonel boks bir bakıma kiralık katilliktir" ifadesini kullanarak, bu sporun zorluklarına ve önemine dikkat çekti.

SİNAN ŞAMİL SAM

Almanya'nın Frankfurt kentinde 1974 yılında doğan Sinan Şamil Sam, 9 kez Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Sam, amatör olarak boks yaparken 1992 Dünya Gençler Şampiyonu, 1993 Avrupa Şampiyonu, 1999 Amatör Dünya Boks Şampiyonu oldu.

2000 yılında profesyonelliğe geçen Sam, 2002 yılında Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 2004 yılında Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanını kazanan Sam, yaptığı 35 müsabakanın 31'inden başarıyla çıkarken, 16 maçında rakiplerini nakavt etti.

Sinan Şamil Sam
Sinan Şamil Sam

 

Yorumlar