Şii Ulusal Koalisyonu'ndan IKBY referandumuna ret

BAĞDAT (AA) - Irak Meclisi'nin en büyük grubu Şii Ulusal Koalisyonu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumunu reddettiğini ve sonuçlarını tanımayacaklarını bildirdi.Ammar...

Google Haberlere Abone ol
Şii Ulusal Koalisyonu'ndan IKBY referandumuna ret

BAĞDAT (AA) - Irak Meclisi'nin en büyük grubu Şii Ulusal Koalisyonu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumunu reddettiğini ve sonuçlarını tanımayacaklarını bildirdi.

Ammar Hekim liderliğinde toplanan koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, "Ulusal Koalisyon liderleri, yaptıkları toplantıda Kürdistan bölgesinde düzenlenmesi planlanan referandumu anayasal olmadığı için reddetme ve sonuçlarını tanımama kararı aldı." denildi.

Açıklamaya göre, koalisyon, diyalog için anayasanın esas alınmasına vurgu yaparak, Irak hükümetine ülkenin toprak ve millet bütünlüğünü muhafaza etmek için gereken tüm tedbirleri alma çağrısı yaptı.

Irak Federal Mahkemesi, dün referandumun "anayasaya aykırı" olduğu yönündeki davalar sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulması kararı aldığını duyurmuştu.


Yorumlar