Sıcaktan bunalan Tuncelililer Munzur çayına akın etti

- Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Tunceli'de pek çok vatandaş Munzur çayında serinlemeye çalıştı - Vatandaşlardan Külahçı: - "Hava sıcaklıkları kaç derece olursa olsun bizim Munzur Çayı gibi çok güzel bir suyumuz var. Suya girdikten sonra hava sıcaklığı 40, 45 ya da 50 derece olsun fark etmiyor. Munzur suyu bir harika"

Google Haberlere Abone ol
Sıcaktan bunalan Tuncelililer Munzur çayına akın etti

TUNCELİ (AA) - Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Tunceli'de pek çok vatandaş serinlemek için doğal kaynak sularının oluşturduğu Munzur Çayı'na akın etti.

Tatil için Tunceli'de bulunan Suna Tosun Külahçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'nin son dönemlerde sık sık plajlarıyla gündeme geldiğini ve bu konuda övgüyü hak ettiğini söyledi.

Külahçı, "Hava sıcaklıkları kaç derece olursa olsun bizim Munzur Çayı gibi çok güzel bir suyumuz var. Yüzerek serinliyoruz. Suya girdikten sonra hava sıcaklığı 40, 45 ya da 50 derece olsun fark etmiyor. Munzur suyu bir harika." dedi.

Munzur ve Pülümür çaylarının plajları sayesinde, başka bir yere gitme gereği duymadıklarını dile getiren Külahçı, "Bütün günümüz ailemizle, çocuklarımızla burada gayet güzel geçiyor. Herkesi buraya davet ediyoruz." diye konuştu.

Munzur Çayı'nda yüzmenin keyifli olduğunu anlatan Zülfü Güneş de Almanya'da yaşadığını ve her fırsatta ailesiyle tatil için Tunceli'ye geldiğini söyledi.

Güneş, "Munzur Çayı'nda çok güzel bir ortam var. Tatil için yurt dışından gelen insanların burada yapacak fazla bir işi yok. Munzur'un kıyısında hem serinlemek hem de güzel atmosferden yararlanmak amacıyla zamanımızı burada değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Çiğdem Evin de "Bizim doğal plajlarımız var. Herkesin gelip bu plajlarda yüzerek serinlemesini ve vakit geçirmesini istiyoruz. Suyu buz gibi herkes gelsin görsün. Burada çok güzel zaman geçiriyoruz." diye konuştu.

Munzur Çayı gibi Pülümür Çayı da serinlemek isteyen vatandaşların uğrak yeri oldu.




Yorumlar