Sibel Koçan kimdir, neden öldürüldü?

Sibel Koçan kimdir, neden öldürüldü, öldürenler kimdir? İstanbul Ataşehir'de iş yerinin önünde öldürülen Koçan'ın kimler tarafından öldürüldüğü merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sibel Koçan kimdir, neden öldürüldü?

Sibel Koçan kimdir, neden öldürüldü, öldürenler kimlerdi? Ataşehir'de SAS Holding Yönetim Kurulu üyesi Sibel Koçan’ı (41) şirket binası önünde ödürüp, içinde 3 milyon 300 bin TL olan çantayı alıp kaçan gaspçılar en son Pendik Kurtköy'de görüldü. Polis, Plaka Tanıma Sistemleri'nden (PTS), en son Kurtköy’de olduğu belirlenen aracı bulmak için kentteki aynı model ve renkteki tüm araçları, mercek altına alındı.

Sibel Koçan kimdir, neden öldürüldü?
Sibel Koçan'ın öldürüldüğü gün

 

Ataşehir Küçükbakkalköy’de dün yaşanan olayda, SAS Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Sibel Koçan, şirket çalışanı Aydın Mert ile içinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çantayla lüks otomobiline binerken maskeli gaspçıların saldırısına uğradı. Çantayı almaya çalışan saldırganlar, kendilerine direnen Sibel Koçan'ı başından vurarak, öldürdü. Mert Aydın'ı da kolundan vurarak yaralayan saldırganlar, para dolu çantayı alıp, kaçtı.

İKİZ PLAKA ÇIKTI

Olayın ardından kaçan gaspçıların peşine düşen polis ekipleri, gaspçıların kullandığı aracın plakasını güvenlik kameralarından tespit etti. Yapılan incelemede plakanın ikiz plaka olduğu ortaya çıktı. Plakanın, tescilde farklı bir model araca kayıtlı olduğu saptandı. Bunun üzerine polis, aynı model ve renkteki araçlara yoğunlaştı.

PTS KAYITLARINDAN KURTKÖY'DE OLDUKLARI SAPTANDI

Ayrıca MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) aracın izi sürüldü. Onlarca kameraya ait görüntüyü inceleyen ekipler, PTS'den aracın en son Pendik Kurtköy'de olduğunu tespit etti. Ancak aracın daha sonra kameralarca görüntülenmediği belirlendi. Polis ekipleri, Pendik Kurtköy'de dün akşam saatlerinde içerisinde 3 kişi bulunan bir araç durdurdu. Araçta bulunan şüphelilerin olayla ilgisi olmadığı saptandı.

ESKİ EŞİN İNTİHARI ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan polis, Sibel Koçan’ın eski eşi Süleyman Aydın'ın intiharıyla ilgili olarak da güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Aydın’ın intihar ettiği rezidansın girişindeki ve katlarda bulunan kameralar mercek altına alındı. Yapılan incelemede, olaydan önce Aydın'ın dairesine giren olmadığı belirlendi.

Sibel Koçan kimdir, neden öldürüldü?
Sibel Koçan'ın eski kocası da bir rezidansta ölü bulunmuştu. Kocasının intihar ettiği ileri sürülmüştü.

 

Süleyman Aydın'ı eski eşinin gaspçılar tarafından öldürülmesinden sonra ablasını telefonla aradığı ve "Sibel gitti. Artık ben yaşayamam onun yanına gidiyorum " dediği öğrenildi. Süleyman Aydın'ın bu telefon görüşmesinden sonra telefonuna ulaşılamadığı belirlendi.

SORUŞTURMAYI ÖZEL EKİP YÜRÜTÜYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 3.3 milyon liranın gasp edilmesi ve Sibel Koçan'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma ise çok yönlü sürüyor. Özel bir ekip tarafından yürütüldüğü öğrenilen çalışmalarda olayla ilgili bir gözaltı bulunmadığını belirtti.

YÜZLERCE SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ İNCELENİYOR

Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler olayın yaşandığı ve çevresinde bulunan tüm güvenlik kamera görüntülerini toplayarak titizlikle inceliyor. Yüzlerce saat görüntü içinde şüphelilere yönelik bir ipucu aranıyor. Olay sırasında maskeli oldukları belirlenen şüphelilerin yüzlerini tespit etmek için geriye dönük güvenlik kamera görüntüsü çalışılması yapıldığı ve şüphelilerin eşkallerinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi. Paranın çekildiği banka şubesinin güvenlik kamera görüntülerinin de polis ekipleri tarafından incelendiği öğrenildi.

CENAZELER İZMİR'E GÖNDERİLDİ

Gasp, cinayet ve intiharla ilgili soruşturma çok yönlü sürerken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri tamamlanan ikiliden Sibel Koçan’ın ölüm nedeninin 'ateşli silah', Süleyman Aydın’ın ise 'yüksekten düşme' olarak kayıtlara girdiği öğrenildi. Aydın’ın intihardan önce herhangi bir ilaç alıp almadığı ise, otopsi raporuyla ortaya çıkacak. Koçan ve Aydın’ın cenazeleri, toprağa verilmek üzere İzmir’e gönderildi. 

13 KİŞİ GÖZALTINDA

Sibel Koçan cinayetiyle ilgili devam eden soruşturmada bugün 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

SAADET ZİNCİRİ MAĞDURUYDULAR, KENDİLERİ DE AYNI İŞİ YAPTI

Süleyman Aydın, ilk olarak 2015 ocak ayında ortaya çıktı. Aydın, üyelere yüksek kâr payı vaat eden Posavis adlı bir saadet zinciri tarafından dolandırıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuş “İzmir’de adrese elektrik faturası götürme işi yapan firmamda çalışan 80 kişiyle bu işe girdim. Herkes götürdüğü elektrik faturasından prim alacaktı. 400 bin liram gitti” demişti.

Süleyman Aydın, daha sonra kendi kurduğu bir saadet zinciriyle yeniden ortaya çıktı. SAS Holding adlı şirket üyelere, “kaz çiftliği”, “enerji santrali” gibi işlere ortak edeceklerini söyleyip ‘katılım payı’ adı altında para topluyordu. İlginç bir tesadüfle Mine Karaboz da yine bu şirketteydi. Posavis’te otomobil kazanan Karaboz, bu kez SAS’ta ev kazanmıştı.

(Süleyman Aydın, saadet zinciri üyelerinin bulunduğu WhatsApp grubuna lüks otomobiliyle çektirdiği fotoğrafı atıp "Sevgili milyonerler bu benim yeni oyuncağım" diye yazmış.)

Bu zinciri kuranlar 4 bin kişiden 100 milyon lira toplayıp ortadan kayboldu. Süleyman Aydın’ın avukatlarıyla bu açıklamayı yaptığı sırada yanında Mine Karaboz da vardı. Üstelik Aydın-Karaboz ikilisi Posavis’te aktif görev üstlenmişlerdi. Çok sayıda üye topladıkları için birer otomobille ödüllendirildikleri firmanın sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.

(Ocak 2015'te Süleyman Aydın ve Mine Karaboz, Posavis tarafından dolandırıldıklarını açıkladıkları bir basın toplantısı düzenlemiş.)

2019’da “Kaz gibi yoldular” başlığıyla bir haber yayınlandı. Dolandırılan paranın 40 milyon lira olduğu öne sürüldü. Savcılık, şirketin hesaplarını bloke etti. İddiaya göre şirket yine de zinciri üye kaybetmemek için elden ödeme yaparak sürdürdü. Ancak önceki gün meydana gelen kanlı olaylar bu saadet zincirinin de sonunu getirdi.

Boşanmalarına rağmen şirkette eski eşi Süleyman Aydın ile ortaklığını sürdüren Sibel Koçan saadet zinciri üyelerine elden ödeme yapmak için 3.3 milyon lirayı evinden getirdi. Polis, paranın Sibel Koçan tarafından getirileceğini bilen kişileri tespit etmeye çalışıyor. İçeriden bilgi sızdırma ihtimali de değerlendiriliyor. Süleyman Aydın’ın eski eşi Sibel Koçan’ın öldürüldüğünü öğrenince ablasını arayıp “Sibel gitti. Artık ben yaşayamam onun yanına gidiyorum” dediği belirlendi.


 

Yorumlar