Settar Tanrıöğen evli mi? Settar Tanrıöğen eşi kimdir, ailesi, çocukları kim?

Settar Tanrıöğen'ın medeni durumu Kızılcık Şerbeti'nde canlandırdığı karakterin düzenli aile babası olması ünlü ismin gerçekteki hayatını da merak ettirdi. Abdullah Ünal karakterini canlandıran Settar Tanrıöğen gerçek hayatta evli mi bekar mı merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Settar Tanrıöğen evli mi? Eşi kimdir?

Settar Tanrıöğen evli mi, bekar mı soruları "Kızılcık Şerbeti" dizisini izleyenlerin Abdullah Ünal karakteri nedeniyle merakla sorduğu sorular oldu. Peki, Tanrıöğen'in evlilik durumu nedir, eşi kimdir, kızı var mı?

SETTAR TANRIÖĞEN EVLİ Mİ?

Şu sıralar, Show TV'de yayınlanan "Kızılcık Şerbeti" dizisinde Abdullah Ünal isimli karakteri canlandıran Settar Tanrıöğen, profesyonel oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Tanıöğen hakkında merak edilen bir diğer konu ise evli olup olmadığıdır. Zira dizide, mutlu bir aile babasını canlandırırken bir anda başka sulara yelken açıyor. 

Settar Tanrıöğen evli mi eşi kim
Settar Tanrıöğen'in canlandırdığı Abdullah Ünal karakteri

 

Settar Tanrıöğen, 15 Temmuz 1962'de Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Oyunculuğa ve tiyatroya olan ilgisi, 1980'li yıllarda başladı ve 1984'te Ankara'ya taşınarak bu alandaki eğitimini derinleştirdi. İlkokul yıllarından bu yana farklı işlerde çalışarak hayata atılan Tanrıöğen, tiyatro dünyasına Denizli'deki bir halk eğitim merkezinde adım attı​​​​​​.

SİNEMA VE TİYATRO KARİYERİ

Sinema kariyerine 1996'da "Eşkıya" filmiyle başlayan Tanrıöğen, "Bir Demet Tiyatro", "Alacakaranlık", "Kuzgun" ve "Ada Masalı" gibi çeşitli önemli TV dizileri ve filmlerde rol aldı. Tiyatro sahnesinde de aktif olan Tanrıöğen, Vedat Özdemiroğlu ile beraber tek kişilik gösteriler yaparak kariyerini çeşitlendirdi.

Settar Tanrıöğen evli mi eşi kim
Settar Tanrıöğen ve Kızılcık Şerbeti'nden bir sahne

 

Karakter oyunculuğundaki başarısıyla dikkat çeken Tanrıöğen, pek çok önemli ödülün sahibi oldu. Bu ödüller arasında 22. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Gölgeler ve Suretler" ve "Çoğunluk" filmleriyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, 42. ve 43. SİYAD Ödülleri'nde "Vavien" ve "Çoğunluk" filmleriyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı ödülleri bulunmaktadır. Ayrıca, 21. Altın Koza Film Festivali'nde "Yağmur-Kıyamet Çiçeği" filmiyle Jüri Özel Ödülü'nü kazandı​​​​​​.

ÖNEMLİ ROLLERİ VE BAŞARILARI

Settar Tanrıöğen, "Necati Başkadır", "Kızılcık Şerbeti", "Bir Umut", "Ada Masalı", "Bir Başkadır", "Kuzgun" gibi birçok farklı projede önemli roller üstlendi. "Eşkıya", "Çiçek Taksi", "Bir Demet Tiyatro", "Aziz Ahmet" gibi eserlerdeki performanslarıyla da tanındı. Oyunculuk kariyeri boyunca çeşitli tiyatro oyunlarında da yer alan Tanrıöğen, sahne sanatlarına olan bağlılığını ve yeteneğini sürdürmektedir. Bu başarılı ve çeşitli rolleriyle tanınan Tanrıöğen, Türk sinema ve tiyatro dünyasında önemli bir figür haline gelmiştir​​​​.

Tanrıöğen, sanat kariyerine hâlâ aktif bir şekilde devam etmekte ve yeni projelerle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanmaktadır. Türk sineması ve tiyatrosuna yaptığı katkılarla tanınan Tanrıöğen, sektördeki deneyimi ve yeteneğiyle gelecekte de adından söz ettirecek gibi görünüyor.

AİLESİ VE ÇOCUKLARI

Settar Tanrıöğen, Filiz Tanrıöğen ile evlidir. Eşi ile 38 yıllık bir evlilikleri bulunuyor. Çiftin Eren ve Bora adında iki erkek evladı var.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar