Serkan Akbaba kimdir, nerelidir, suçu ne?

Serkan Akbaba, Almanya'da İnterpol tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Serkan Akbaba kimdir, nerelidir, suçu ne?

Serkan Akbaba Kırmızı Bültenle aranırken Almanya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.

SERKAN AKBABA KİMDİR?

Serkan Akbaba cinayet ve yaralama suçlarından aranıyordu. Ankara'da ikamet eden Akbaba, oğlunun da içinde bulunduğu çeteye silahlı saldırı ve cinayet talimatı vermişti. Ankara'da yaşayan Akbaba'nın sebez halinde komisyon dükkanı olduğu biliniyor. 

Almanya'nın Mannheim şehrinden Türkiye'ye getirilen ve kırmızı bültenle aranan Serkan Akbaba cezaevine gönderildi. 

Serkan Akbaba kimdir, nerelidir, suçu ne?
Serkan Akbaba

 

'Kasten öldürme ve yaralama' suçlarından kırmızı bültenle aranan Serkan Akbaba, Almanya'nın Mannheim şehrinde yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin ardından tutuklandı. Akbaba, cezaevine gönderildi. 

Akbaba'nın Türkiye'ye iadesi için İnterpol Daire Başkanlığı ekipleri devreye girmişti.

Akbaba dün Almanya'nın Frankfurt kentinden teslim alınarak uçakla İstanbul'a getirilmişti.

Akbaba'nın kim ve nereli olduğu konusunda ise açık kaynaklarda bilgi bulunmuyor.

BODRUM'DAKİ SİLAHLI SALDIRI VE CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ

Serkan Akbaba ile ilgili olarak en son  2017 yılında Bodrum'da iki ünlü mekana düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi olarak kayıtlara geçmişti. Silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Olay şu şekilde gerçekleşmişti: 13 Temmuz 2017 tarihinde D.A isimli şahıs arkadaşlarıyla birlikte eğlendiği Çilek Beach isimli işletmede yaşadığı münakaşa sonrası işletme çalışanlarınca dövüldü. D.A.'nın 'Tehdit-tefecilik', 'Nitelikli yağma' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs' gibi suçlardan hakkında soruşturma yürütülen babası firari Serkan Akbaba daha sonraki günlerde Ankara sebze halinde yanında çalışan D.Ç. ve diğer iki kişiye talimat verdi.

Olay günü saldırıyı gerçekleştiren D.Ç. ve diğer iki şüpheli 26 Temmuz'da kiralık araçla Ankara'dan Bodrum'a gitti. 30 Temmuz gecesi saat 03.00'a doğru şüpheli D.Ç., iki kısa namlulu tabancayla birbirine yakın iki işletme girişine doğru, daha önceki günlerde yaşanan darp olayının karşılığı öç alma duygusuyla Çilek Beach'i hedefleyerek 8-10 el ateş açtı. Saldırı sonrası işletmenin hemen bitişiğindeki Sess Bar çalışanı Furkan Say hayatını kaybederken dört kişi de yaralandı.


 

Yorumlar