Serhan Çetinsaya kimdir, nerelidir? Babası kim, kimin oğludur, serveti ne kadar?

Serhan Çetinsaya'nın kim, nereli ve babasının kim olduğu soruları spor camiasının son günlerde cevabını aradığı sorular arasında bulunuyor. Beşiktaş yönetiminde yer alan Çetinsaya'nın kökenleri Kayseri'ye dayanıyor. Babası ve amcası ise İstanbul kamuoyunun yakından tanıdığı isimler arasında.

Google Haberlere Abone ol
Serhan Çetinsaya kimdir? Babası kim, kimin oğludur

Serhant Çetinsaya'nın Beşiktaş yönetiminde yer almasıyla birlikte kim, nereli, kaç yaşında ve servetinin ne olduğu soruları merakla sorulmaya başladı. Ahmet Nur Çebi'nin listesinde as başkan olarak yer alan Çetinsaya, aslen Kayserili olsa da İstanbul'da domuş büyümüş genç iş insanlarından biridir. 

SERHAN ÇETİNSAYA KİMDİR?

Serhan Çetinsaya, 1990 yılında İstanbul'da doğmuş bir isimdir. Kendisi, Artaş İnşaat markasının diğer bir adıyla Avrupa Konutları'nın arkasındaki isim olarak bilinir. Kayserili bir iş insanı olan ve aynı zamanda eski Eminönü Belediye Başkanı olan Ahmet Çetinsaya'nın kardeşi Süleyman Çetinsaya'nın oğludur.

Çetinsaya'nın profesyonel hayatında önemli pozisyonları bulunmaktadır. Beşiktaş Kulübü'nde Asbaşkan olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Artaş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da aktif bir rol üstlenmektedir.

Sosyal medya platformlarını etkin bir şekilde kullanan Serhan Çetinsaya, Twitter hesabında 9 bin takipçiye sahiptir. Aynı şekilde, Instagram'da da 10 bin takipçiye ulaşmıştır.

Serhan Çetinsaya'nın yaşamı ve kariyeri, iş dünyasındaki etkisi ve spor alanındaki faaliyetleriyle dikkat çekmektedir. Hem iş hem de spor camiasındaki aktif rolüyle tanınan bir isimdir.

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA KİMDİR?

Süleyman Çetinsaya, Artaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Konutları markasının sahibi olarak bilinir. Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Artaş İnşaat'ın kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Çetinsaya, 1954 yılında Kayseri'de doğdu. Hayatına 1963 yılında İstanbul'a taşınarak başlayan Çetinsaya, abileri üniversite eğitimlerini tamamlarken kendisi Ticaret Lisesi'nden mezun olduktan sonra hemen ticaret dünyasına adım attı.

Serhan Çetinsaya kimdir, nerelidir? Babası kim, kimin oğludur, serveti ne kadar?
Süleyman Çetinsaya (Ortada)  ve oğlu Serhan Çetinsaya (Solda)

 

İnşaat mühendisi olan abisi Nuh Çetinsaya ile birlikte 1971 yılında gayrimenkul sektörüne adım atan Süleyman Çetinsaya, abisi Nuh Çetinsaya ile 11 yıl boyunca çalıştıktan sonra 1982 yılında kendi ticari yolculuğuna devam etme kararı aldı. İlk olarak Kadıköy'ün Merpenköy Mahallesi'nde 20 dairelik Şafak Apartmanı'nı inşa ederek işe başlayan Çetinsaya, daha sonra 1984 yılında 40 dairelik Artaş Apartmanı'nı hayata geçirdi. 1986 yılında ilk otel inşaatını tamamlayan Çetinsaya, 1993 yılına kadar birçok otel ve bina inşaatına imza attı. Ünlü Carousel AVM'nin Bakırköy'deki inşaatına 1993 yılında başlayıp 1995 yılında tamamlaması, Artaş için önemli bir dönüm noktası oldu. Bu dönemden itibaren büyük projelere yönelen Çetinsaya, 2006 yılından başlayarak Avrupa Konutları markası altında büyük ölçekli markalı gayrimenkul projeleri üretmeye başladı.

1983 yılından bu yana Yeşilköy'de yaşayan Süleyman Çetinsaya, üç erkek çocuk babasıdır. Memleketi Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesine 2001 yılında yaptığı büyük katkılarla İletişim Fakültesi'ni kazandırmış ve fakültenin adı "Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi" olarak anılmaya başlanmıştır.

Yorumlar