Semih Kaya ile Seçil Erzan arasındaki görüşme ifşa oldu

Futbolcu Semih Kaya ile Banka Müdürü Seçil Erzan Arasındaki Dolandırıcılık Olayı ve GPS'li Çanta Skandalı İfşa Edildi

Google Haberlere Abone ol
Semih Kaya ile Seçil Erzan arasındaki görüşme ifşa

Futbol camiasında yankı uyandıran dolandırıcılık olayıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkıyor. Gizli fon adı altında 29 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan'ın savcılık ifadesi gündeme geldi. Erzan, ifadesinde banka yöneticilerinin kendisine baskı yaptığını öne sürdü. Ayrıca, bir iş insanının verdiği çantanın eski futbolcu Semih Kaya'ya gittiğini iddia etti.

Özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi'ndeki şubesinde, spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan dahil olmak üzere 18 mağduru dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan bankacı Seçil Erzan hala tutuklu olarak bulunuyor.

İddiaya göre Erzan, yüksek kar vaadiyle çoğu futbolcu olan 29 kişiden milyonlarca dolar topladı.

Banka müdürü Seçil Erzan, savcılık ifadesinde banka yöneticilerine yönelik suçlamalarda bulundu. Erzan, Çorlu'daki evinde alıkonulduktan sonra bankanın genel merkezine götürüldüğünü ve burada serum takıldığını ve ses kaydı alındığını iddia etti.

Erzan'ın ünlü isimlerle arasındaki para trafiği ayrıntılarını içeren bir ajandayı banka yöneticilerine verdiği iddia ediliyor. Erzan, "Beni kızı gibi severdi" dediği Fatih Terim'in gizli fon için verdiği 700 bin doları, 1.5 milyon dolar olarak geri aldığını iddia etti.

Ancak Fatih Terim, dava ile ilgisi olmadığını belirterek, "Benim adımı karıştıranların aleyhine tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum." açıklamasını yaptı.

Ayrıca, futbolcu Semih Kaya'ya gittiği iddia edilen 5 milyon 700 bin doların bir kısmının iş insanı Atilla Baltaş'a ait olduğu iddia edildi. Baltaş, Erzan'a 2.5 milyon dolar verdi ve parayı koyduğu çantaya GPS cihazı taktığı ve bu çantanın Semih Kaya'ya verildiği belirtildi.

Soruşturmada adı geçen bir başka işadamı ise Bülent Çeviker. İddiaya göre, Erzan'a 2 milyon 218 bin dolar verdi ve parayı 3 milyon dolar olarak geri alacağı vaat edildi. Ancak ödeme yapılmadı ve bu durumu banka yetkililerine bildirdi. Çeviker, "Erzan o paraları başkalarına vermek için bizden aldı. Bankanın ismini kullanıp bizi dolandırdı." dedi.

 

Yorumlar