Selahattin Demirtaş'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuru yaptı

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığının iptaline yönelik itiraz başvurusu yaptığı ortaya çıktı. YSK, Ümit Yalım'ın başvurusunu reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'ın adaylığının iptali için YSK'ya başvuru yaptı

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığının iptaline yönelik itiraz başvurusu yaptığı ortaya çıktı. YSK, Ümit Yalım'ın başvurusuna olumsuz yanıt verdi.

YSK'YA BAŞVURDU

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, 24 Haziran erken seçiminde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı olan ve 5 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın adaylığının iptal edilmesi için YSK'ya başvuru yaptığı ortaya çıktı.

DEMİRTAŞ'IN KADİL'DEKİ FOTOĞRAFLARINI DİLEKÇEYE EKLEDİ

Ümit Yalım, YSK'ya verdiği dilekçede, Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü PKK'nın Kandil kampında çekilmiş fotoğrafını delil olarak göstererek dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Kandil Dağı'nda eli kanlı PKK'lı teröristler ile çektirdiği fotoğraf. Demirtaş için başka bir şey söylemeye gerek var mı? Teröristler ile fotoğraf çektiren Demirtaş Cumhurbaşkanlığına nasıl aday olur? Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığının iptal edilmesini arz ederim.

Yorumlar

Hasan Devlet ayrimciligi var Kadir var bir vatandas hapiste yattigi icin normal ise giremiyor selattin Bey c baskani oluyor olamaz ama ceza niyete kesilir