"Şehit Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu"

- Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen tura katılan bisikletçiler Meclis'i ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
"Şehit Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu"

TBMM (AA) - Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen tura katılan bisikletçiler Meclis'i ziyaret etti.

Katılımcılar bisikletleriyle TBMM Şeref Kapısı önüne geldi.

Burada AA muhabirine açıklama yapan Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur, 15 Temmuz darbe girişimi etkinlikleri kapsamında bisiklet turu ile şehit Ömer Halisdemir'in kabrine gitmeye karar verdiklerini ve tura Arnavutköy'den başladıklarını söyledi.

Ankara'nın ayrı bir önemi olduğunu dile getiren Okur, bundan dolayı bugün Meclis'i ziyaret ettiklerini, yarın ise Halisdemir'in şehit edildiği yere gideceklerini belirtti. Okur, gittikleri her yerden toprak aldıklarını ve bu toprakları Halisdemir'in kabrine bırakacaklarını aktardı.

Tura katılan bisikletçilerden Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul üyesi Gazi Bilir ise turu yaklaşık 15 sporcu ile yaptıklarını dile getirerek, önümüzdeki yıllarda da turun tekrarını yapacaklarını söyledi. Bilir, "Darbe girişimiyle çok acı bir gün yaşadık. Orada şehit olan bütün vatandaşlarımızı, askerlerimizi, polisimizi anmak için bisiklet turuna destek veriyoruz." diye konuştu.

Yorumlar