Şehit Ferhat Arslan kimdir?

Şehit Ferhat Arslan, Van'da 2016 yılında terör örgütü tarafından yola döşenen bombanın inflak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Arslan'ın öğretmen olan kızı öğretmen günü vesilesiyle basında yer alan haberle duygulandırmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit Ferhat Arslan kimdir?

Şehit Ferhat Arslan kimdir, nerelidir, ne zaman ve nerede şehit oldu soruları bu aralar merakla soruluyor. Van'da 2016 yılında yaşanan patlama esnasında şehit düşen Ferhan Arslan'ın kızı şimdilerde öğretmenlik yapıyor. Babasının adını ve soyadını taşıyan öğrencisi ise onun için ilginç bir anının sembolü oldu. 

Ferhat Arslan'ın kızı Kübra Arslan, öğretmenliğinin ilk gününde karşılaştığı, babasının adını ve soyadını taşıyan öğrencisini 2 yıl aradan sonra evinde ziyaret etti. İpekyolu ilçesinde 10 Mayıs 2016'da terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ferhat Arslan'ın kızı Kübra Arslan, 4 ay sonra Tuşba ilçesindeki Mahir Kolyiğit Ortaokulunda ücretli öğretmen olarak göreve başladı.

Bir yandan babasını kaybetmenin acısını yüreğinden atamayan diğer taraftan da hayalini kurduğu öğretmenliğe başlamanın buruk sevincini duyan Arslan, görevinin ilk günü yoklama listesinde Ferhat Arslan ismini görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

O günden sonra, babasının hatırasını yaşatan öğrencisiyle yakından ilgilenen, derslerinin durumunu takip eden Arslan, bir sene sonra Milli Eğitim Bakanlığınca sosyal bilgiler öğretmeni olarak Antalya'ya atandı.

Antalya'daki 2 yıllık görev süresinin ardından Van'a dönen Kübra öğretmen, öğrencisi Ferhat Arslan'ı Dereüstü Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Arslan, hasret giderdiği öğrencisinin kardeşleri ve annesiyle de görüştü.

"BABAM SENİ ARKA SIRADA İZLEYECEĞİM DEMİŞTİ"

AA muhabirine açıklamada bulunan Kübra Arslan, öğretmen olarak okula gittiği ilk gün babasıyla yaşadığı anısının gözlerinde canlandığını dile getirdi.

Arslan, o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: "Üniversite 3. sınıftayken babamla balkonda çay içiyorduk. Babam 'Seninle ilgili en büyük hayalim, atandığın okula geleceğim, en arka sıraya oturacağım ve seni izleyeceğim.' dedi gülerek. Ben de güldüm ve 'Böyle bir şey imkansız, sürekli çalışıyorsun, eve bile zor geliyorsun.' dedim. O da 'Orasını Allah bilir.' dedi. Ben okula giderken bunu hatırladım ve 'Allah'ım bir şey olması gerekiyor' dedim. Böyle bir söz vermişti ve sözünü her zaman yerine getiren biriydi. Sınıfa girdim, yoklamayı alırken birden Ferhat ismi ile karşılaştım. İrkildim. Sonra soyismine baktım 'Arslan' yazıyordu. O an büyük şok yaşadım. Çok duygulandım ama öğrencilere fark ettirmedim."

"Ferhat Arslan burada mı?" diye sorduğunda öğrencisinin en arka sıradan elini kaldırdığını belirten Arslan, "O anda babamın dedikleri gözümde canlandı. Ferhat Arslan en arka sırada oturuyordu. Babalar verdikleri sözleri tutuyor. Aklıma Bakara suresinin 154. ayetinin meali geldi. 'Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz.' Hayatımda unutamadığım böyle bir anım oldu. Burada canlı kanıtı duruyor. Bunu çok fazla kişiye anlatmamıştım." diye konuştu.

Ferhat Arslan ise uzun aranın ardından öğretmeniyle karşılaştığı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Kübra hocamız ilk geldiğinde tanımıyorduk. Bizimle tanıştı. Yoklama sırasında ismimi okudu. Ayağa kalktığımda dikkatle bana baktı. Sonra gülümseyerek dışarı çıktı ve biraz bekledikten sonra geldi. Beni çok seviyordu, derslerimle yakından ilgilendi. Şimdi beni ziyarete geldi. 2 yıl sonra karşılaştık. Daha önce bana babasının adını taşıdığımı söylememişti." dedi

ŞEHİT FERHAT ARSLAN KİMDİR, NE ZAMAN ŞEHİT OLDU?

Ferhat Arslan'ın Van'ın İpekyolu ilçesinde mahalle bekçisiydi. 2016 yılında terör örgütü tarafından sokağa döşenen bombanın fark edilerek imha edilmesi esnasında büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamada bir polis memuru ile mahalle bekçisi Ferhat Arslan şehit düşmüştü. 

Yorumlar