Şehit ailelerinin emaneti Türk bayrağı güvenli ellerde

- 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 genç, şehit ailelerinden teslim aldıkları Türk bayraklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emanet edecek - 15 Temmuz şehidi Sertçelik'in kızı Irmak Sertçelik: - "Ben babam sayesinde bugün buradayım. Onun sayesinde Irmak oldum. Bugün onu temsil edeceğim için çok mutluyum. Günlerdir bayrağı temsil ederken Cumhurbaşkanımıza ne söyleyeceğimi düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızı bize davet edeceğim" - Türkiye Gençlik Vakfı Yalova Şubesi Müdür Yardımcısı Toraman: - "Şehit polis memuru Abdulhamit Kaya'nın babası Necmettin Kaya bana, 'Bu bayrak benim sana emanetim. Emanetin asıl sahibi Cumhurbaşkanımıza teslim et bu bayrağı' dedi"

Google Haberlere Abone ol
Şehit ailelerinin emaneti Türk bayrağı güvenli ellerde

ANKARA (AA) - 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 genç, şehit ailelerinden teslim aldıkları Türk bayraklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emanet edecek.

AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "Bu Bayrak Bize Emanet" projesi kapsamında, şehit ailelerinden Türk bayraklarını teslim alan gençler, parti genel merkezinde toplandı.

Gönüllü gençler, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ildeki şehit yakınlarından aldıkları Türk bayraklarını Ankara'ya getirdi.

Genel Merkez'den Ulus'taki Birinci Meclis'e geçecek gençler, Milli Birlik Yürüyüşü'ne katılarak TBMM'deki tören alanına ulaşacak.

TBMM'de saat 03.10'da gerçekleşecek törende, 15 Temmuz şehitleri Akın Sertçelik ve Celalettin İbiş'in çocukları Irmak Sertçelik ile Çağrı Abdullah İbiş, 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak şehit olan vatandaşların anısına getirilen 250 Türk bayrağını temsilen büyük bir bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a teslim edecek.

Irmak Sertçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden babasıyla en son sabah ezanı vaktinde konuştuğunu, sonrasında haber alamadığını söyledi.

Bayrağı teslim edeceği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Sertçelik, kendisine bu teklifi yapmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Sertçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben babam sayesinde bugün buradayım. Onun sayesinde Irmak oldum. Bugün onu temsil edeceğim için çok mutluyum. Bir yıl geçti o gecenin üzerinden. Bir kardeşim var, annem ve ben ayakta durmak zorundayız. Üniversite sınavına girdim. Sınavım güzel geçti. Hukuk okumak istiyorum, savcı olacağım. Siyasetle ilgilenmek istiyordum, bu yaşananlardan sonra adaleti temsil etmek istiyorum. Günlerdir bayrağı temsil ederken Cumhurbaşkanımıza ne söyleyeceğimi düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızı bize davet edeceğim."

- "Türk bayrağı ve şehit aileleri gençliğe emanet"

Türkiye Gençlik Vakfı Yalova Şubesi Müdür Yardımcısı Mustafa Toraman, şehit polis memuru Abdulhamit Kaya'nın babası Necmettin Kaya'dan bayrağı teslim aldığını belirterek şehit babasının bayrağı öperek "Bu bayrak benim sana emanetim. Emanetin asıl sahibi Cumhurbaşkanımıza teslim et bu bayrağı." dediğini anlattı.

Türk bayrağının ve şehit ailelerinin gençliğe emanet olduğunu vurgulayan Toraman, "Cumhurbaşkanımızı ilk kez yakından göreceğim. Allah ona güç kuvvet versin." diye konuştu.



Yorumlar