Sanat kursları terapi merkezi gibi çalışıyor

Sakarya’da 2004 yılında bir mahallede başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK), 50 branşta ve 16 merkezde binlerce kişinin faydalandığı eğitim merkezine dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
Sanat kursları terapi merkezi gibi çalışıyor

Sakarya’da 2004 yılında bir mahallede başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK), 50 branşta ve 16 merkezde binlerce kişinin faydalandığı eğitim merkezine dönüştü. Kursiyerler, SAMEK’in terapi merkezi gibi çalıştığını ve kurslar sayesinde gündelik hayatın stresinden kurtulduklarını belirtti.

SAMEK kursları her yaştan insanı bir araya getiriyor. Filografi kursuna bu yıl başladığını ve gelecek yılda aynı kursta kendisini geliştirmeyi amaçladığını belirten 47 yaşındaki kursiyer Hafize Dündar, kursla birlikte hayatının değiştiğini söyledi. SAMEK bünyesinde açılan kurslar vesilesiyle hem yeni şeyler öğrendiklerini hem de yeni arkadaşlıklar kurduklarını ifade eden Dündar, “Arkadaşlarımızla güzel bir birliktelik yakaladık. Aynı zamanda el emeğiyle meydana getirdiğimiz eserleri satabiliyor, bu sayede ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu güzel ortamın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

79 YAŞINDA RESİM YAPMAYA BAŞLADI

Üç yıldır SAMEK resim kursu öğrencisi olduğunu dile getiren 81 yaşındaki kursiyer Leman Yantar ise atölyenin kendi evi gibi olduğunu söyledi. Yantar, “Hocalarımız ve diğer kursiyer arkadaşlarımızla çok huzurlu bir ortamda çalışıyoruz. Hayatın stresini attığımız, insanların keyifli vakitler geçirebildiği ve en önemlisi her yaştan insana hitap eden bir eğitim yuvasıdır SAMEK. Buraya geldiğim için mutluyum.” şeklinde konuştu.

El nakışı kursuna 5 yıldır devam ettiğini belirten 60 yaşındaki kursiyer Saadet Karacaatlı da SAMEK kurslarının birer terapi merkezi olduğunun altını çizdi. Karacaatlı, şunları kaydetti: “Kursiyer arkadaşlarımızla SAMEK ile başlayan kurs birlikteliğimizi, kurs dışında da devam ettiriyoruz. Çok güzel bir birliktelikle, hayatın stresini bir an olsun üzerimizden atarak huzurlu saatler geçirebiliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de kurs çalışmalarına katılmayı düşünüyorum. Bu güzel ortamların mimarı olan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar