Rusya, Türk gıda ihracatçılarının talebini değerlendiriyor

- Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisi, Türk süt, et ve deniz ihracatçılarının Rusya pazarına girme talebini değerlendiriyor

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Türk gıda ihracatçılarının talebini değerlendiriyor

MOSKOVA (AA) – Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisinin (Rosselhoznadzor), süt, et ve deniz ürünlerine ilişkin Rusya pazarına ihracat yapacak Türk şirketlerin arttırılması konusunu değerlendirdiği bildirildi.

Rosselhoznadzor’dan yapılan açıklamada, Dubai’de düzenlenen bir gıda forumunda Türkiye Ekonomi Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelindiği belirtildi.

Açıklamada, Türk yetkililerin, Rusya pazarına süt, et ve deniz ürünleri ihraç eden şirketlerin artırılması konusunu ilettiği, Rosselhoznadzor’un da bu talebi değerlendirmeye aldığı kaydedildi.

Rus şirketlerin de Türkiye pazarına et ve süt ürünleri ihraç etme talebinin Türk yetkililere iletildiğinin belirtildiği açıklamada, Türkiye’nin de bu konuyu değerlendirmeye aldığı ifade edildi.

Rusya pazarına ihracat için 282 Türk şirketin başvuru yaptığı belirtilirken, Rus uzmanlarca gerekli denetlemeler yapıldıktan sonra şirketlere ihracat serbestisi verilmesi konusunun karara bağlanacağı kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün yayınlanan verilere göre, Rusya'ya ihracat, yaklaşık 3 yıl sonra ilk kez geçen ay yüzde 59 artarak 150 milyon dolara çıktı.

Yorumlar