Rusya, Afganistan'da da başrole soyundu

Suriye konusunda başrolü ABD'den alan Rusya, Afganistan konusunda da başrole oynuyor. Moskova'da yapacağı Afganistan konulu toplantıya ABD dahil birçok ülkeyi çağıran Rusya, Trump yönetiminden olumsuz cevap aldı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Afganistan'da da başrole soyundu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Ortadoğu'da ABD'den rol çalan Rusya, Afganistan'da da benzer bir girişimde bulunmuş durumda; ancak bu girişim ABD'nin hoşuna gitmedi. Afganistan'da ABD işgaliyle daha da kötüleşen duruma müdahil olmak isteyen Rusya Moskova'da Suriye toplantılarına benzer bir toplantı organize etti; ancak toplantıya davet edilen ABD olumsuz cevap verdi. Moskova, ABD'nin olumsuz cevabına üzüldüğünü açıkladı. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, toplantıya ABD'nin de davet edilidiğini ancak olumsuz cevap alındığını açıkladı. Zaharova, ayrıca ABD'nin, 14 Nisan'da Moskova'da düzenlenecek Afganistan toplantısına katılmayı reddettiğini söyledi. "Afganistan, Hindistan, İran, Çin, Pakistan, Orta Asya ülkeleri ve ABD'ye davetiye gönderdik. ABD'nin toplantıya katılmayı reddetmesi nedeniyle üzgünüz" diyen Zaharova, şöyle devam etti: "ABD, Afganistan konusunda önemli bir aktör. Bu nedenle toplantıya katılması, silahlı mücadelenin sonlandırılıp müzakerelere başlanması için Afgan silahlı muhalefetine gönderilmiş bir sinyal olurdu. Ama bu, onların kararı."

Yorumlar