Rockets ve Warriors konferans finalinde

- Konuk ettiği Utah Jazz'ı 112-102 yenerek seride 4-1 öne geçen Houston Rockets, Batı Konferansı'nda finale kaldı -Ağırladığı New Orleans Pelicans'ı 113-104 yenerek serisinde 4-1 üstünlük sağlayan Golden State Warriors, Batı Konferansı finalinde Houston Rockets'ın rakibi oldu

Google Haberlere Abone ol
Rockets ve Warriors konferans finalinde


ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) serilerinin 5. maçında rakiplerini mağlup eden Houston Rockets ile Golden State Warriors, Batı Konferansı finalinde eşleşti.

NBA play-off'larına 2 maçla devam edildi. Batı Konferansı yarı final 5. maçında Utah Jazz'ı ağırlayan Houston Rockets, çekişmeli mücadelenin ardından rakibini 112-102 yenerek seride 4-1 öne geçti ve adını finale yazdırdı.

Rockets'ta 41 sayı, 10 asist ve 7 ribauntla galibiyette baş rolü oynayan Chris Paul, play-off'lardaki sayı rekorunu da geliştirdi. James Harden 18 sayı, 4 ribaunt ve 4 asist, PJ Tucker ise 19 sayıyla galibiyete katkı sağlayan diğer oyuncular oldu.

Jazz'da Donovan Mitchell 24 sayı ve 9 asist, Alec Burks 22, Royce O'Neale ise 17 sayıyla mücadele etmesine rağmen takımının yarı finalden elenmesini engelleyemedi.


- Warriors üst üste dördüncü kez konferans finalinde


Batı Konferansı'nın diğer yarı final mücadelesinde Golden State Warriors, ağırladığı New Orleans Pelicans'ı 113-104'lük skorla geçerek seride 4-1 üstünlük sağladı ve finalde Houston Rockets'la eşleşti.

Son 4 sezondur konferansında finale kalma başarısı gösteren Warriors'ta Stephen Curry 28 sayı, 8 asist ve 7 ribaunt, Kevin Durant 24 sayı, 7 asist ve 6 ribaunt, Klay Thompson 23 sayı, Draymond Green 19 sayı, 14 ribaunt ve 9 asistle galibiyette pay sahibi oldu.

Pelicans'ta all-star Anthony Davis 34 sayı ve 19 ribauntluk performansıyla maçın en skoreri olurken, Jrue Holiday ise 27 sayı, 11 asit ve 10 ribauntla "triple-double" yaptı.

Houston Rockets ile Golden State Warriors arasındaki Batı Konferansı final serisinin ilk maçı, 15 Mayıs Salı günü Rockets'ın sahasında başlayacak.



Yorumlar