Ressam Çilek, Contemporary Istanbul'a katılacak

- Ressam Çilek, çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'a Merkür Galeri ile birlikte katılacak

Google Haberlere Abone ol
Ressam Çilek, Contemporary Istanbul'a katılacak

ANKARA (AA) - Bu yıl 11. kez gerçekleşecek olan çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'a ressam Fatma Zeynep Çilek de Merkür Galeri ile birlikte katılacak.

Çilek, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek olan çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'da, 3-6 Kasım tarihleri arasında eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Ressam Çilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gelenekle gelecek arasında köprüler, su yolları ya da günümüzün çok anlamlı kavramlarından biri olan bulutlar kurarak, kendimi bu inşa sürecine katkıda bulunmak arzusuyla dolu buluyorum." dedi.

Sanat fuarlarının sanatseverleri birleştirmek için geniş kitlelere ulaşabilen bir organizasyon olduğunu dile getiren Çelik şunları kaydetti:

"Dünyada sanat fuarlarının önemi büyüktür. Ve bu önemli fuarların başını Art Basel çeker. İstanbul da, hem Doğu hem Batı coğrafyasına hakim ve sanatın kalbinin attığı bir dünya şehri olarak sanat organizasyonlarının ev sahibidir. Benlik dediğimizde, derinlik dediğimizde insanın içindeki o bitmek bilmeyen boşluğa ve arayışa odaklanmak zorunda hissederiz kendimizi. Tıpkı bizden öncekilerin yaptıkları gibi. Ama onlardan farklı metodlar ve imgeler kullanarak, zamanın ruhunu da yakalamaya çalışarak. Bir sanatçı olarak misyonumu bu çerçevede tanımlıyorum. Dolayısıyla sürekli yeni projeler peşindeyim."

Sanatçının, Türk New East Foundation tarafından daha önce Roma ve Washington'da sergilenen tekke objeleri koleksiyonu Ekim ayı içerisinde, Tokyo'da sergilendi. Küratör Anna Caridi'nin seçtiği Ressam Zeynep Çilek'in tekke karalamalarından (meşkler) esinlenen bir "contemporary art" eseri de, tarihi objelerle bakışımlı olarak izleyiciyle buluştu.

Yorumlar