"Resimler ile Konuşan Çocuklar" projesi tanıtıldı

- Proje kapsamında açılan Suriyeli çocukların resimlerinin bulunduğu sergide, Fatih Altaylı, Nebahat Çehre, Engin Altan Düzyatan, Deniz Akkaya, Ece Erken, Wesley Sneijder ve Robin van Persie gibi ünlü isimlerin çocuklarının savaş üzerine yaptığı resimler de yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
"Resimler ile Konuşan Çocuklar" projesi tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Eğitim uzmanı Tülay Demir Oktay'ın, Avrupa'daki göç yolunda kaybolan 10 bin Suriyeli çocuğun durumuna dikkat çekmek amacıyla hazırladığı, "Resimler ile Konuşan Çocuklar" projesi tanıtıldı.

Raffles İstanbul Zorlu Center'daki tanıtıma, Fatih Altaylı, Berrin Zorlu, Nebahat Çehre, Neslişah Alkoçlar Düzyatan, Engin Altan Düzyatan, Deniz Akkaya, Gül Gölge Saygı ve Birol Güven'in de arasında bulunduğu birçok davetli katıldı.

Oktay, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin çocuk resimleri ve analizleri üzerine kurulduğunu ve projedeki resimlerin sergilendiğini söyledi.

Projenin sergisinde, ünlü ailelerin 0-18 yaş arası çocuklarının ve Suriyeli sığınmacı çocukların resimlerinin bulunduğunu belirten Oktay, Türkiye'nin merhametli davranarak Suriyelilere kapılarını açan ilk ülke olduğunu kaydetti.

Oktay, sığınmacıların Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmek istediğini aktararak, şöyle konuştu:

"Göç sırasında 9 bin çocuğun kaybolmasından bahsediliyor. Bu çok büyük bir rakam ve bende bir rahatsızlık oluşturdu. Avrupa'ya giden yolları biliyorum. Bu yol 9-10 bin çocuğun kaybolacağı şekilde tehlikeli değil. Bu çocukların kaybolmaları, araştırmalara göre insan kaçakçılığı kaynaklı. Bu çocuklar eğer organize örgütler tarafından kaçırılıyorsa, demek ki bizim daha fazla korkmamız lazım. Çünkü bir sonraki göç dalgasında yine birçok çocuk kaçırılacak ve öldürülecek."

- Sergi, Amerika ve Avrupa'ya gidecek

Çocuk ölümlerinde herkesin sorumluluk hissetmesi gerektiğini vurgulayan Oktay, "Sonuçta bu bir insanlık suçu. Bir ülkede bir savaş çıkıyor ve çocuklar savaştan kaçarken, yollarda hayatlarını kaybediyorlar. Ben de bu proje ile bu konuya dünyanın dikkatini çekmek istiyorum. Sadece Türkiye'de kalmıyoruz. Serginin bir sonraki ayakları da Amerika ve Avrupa'da olacak. Oralarda da ses getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Birçok sergide 27 çocuğun eserinin de yer aldığının altını çizen Oktay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da projeyi desteklemek istediği bilgisini verdi.

Projede, mülteci çocukların resimlerinin yanı sıra Fatih Altaylı, Berrin Zorlu, Nebahat Çehre, Neslişah Alkoçlar Düzyatan, Engin Altan Düzyatan, Deniz Akkaya, Gül Gölge Saygı, Ece Erken, Wesley Sneijder, Yolanthe Sneijder-Cabau, Robin van Persie, Emek Saran, Saadettin Saran, Arzum Onan, Ahmet Nazif Zorlu, Volkan Zeynep Demirel, Ahu Orakçıoğlu, Ayşegül Hotiç, Tülin Sinan Vardar, Yaşar İpek ve Demet Akalın'ın çocuklarının savaş üzerine yaptığı resimler yer alıyor.

Yorumlar