Regaip Kandilinde oruç tutulur mu?

Yarın Regaip Kandili, bugünü ihya etmek isteyenler Regaip Kandili gününde oruç tutulur mu sorusunun yanıtını arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Regaip Kandilinde oruç tutulur mu?

Regaip Kandili, ismi melekler tarafından geceye verilmiştir. Bu gecenin önemi İslam dünyası açısından ve Müslümanlar için çok önemlidir. Bu gecede Allah'ın ikram ve ihsan kapıları sonuna kadar açıktır. Nitekim, melekler tarafından konduğu söyleyenen Regaib isminin anlamı, güzel olan şeyleri istemek, dilemek gibi manalara gelir. 

REGAİP KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Regaip kandilinde oruç tutulabilir. Receb ayının ilk Cuması olacak günde Regaip orucu tutumak isteyen vatandaşlar bu orucu tutabilirler. Bu günde oruç tutan Müslümanlar bir sonraki günü de oruçlu bir şekilde geçirmelidir. 

Regaip, güzel şeyleri istemek, dilemek anlamına geldiği için ve Allah'ın ihsan ve ikram kapılarının açık olduğu bu günde oruç tutmak ve gecesini de ibadetlerle ihya etmek çokça sevap kazandıracaktır. Regaip orucu farz bir oruç değildir. Nafile bir oruçtur. Niyet edilince ona göre niyet edilmelidir. 

Peygamber efendimiz Receb ayı için şöyle buyurmuştur: "Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır." (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ, 1/423)

Öte yandan Receb ayında bolca nafile oruç tutulabilir. Ki bu aya iyiliklerin isabet ettiği ay denmiştir. Bu ayda Müslümanlar bolca nafile oruç tutup, tevbe ve istiğfar edebilir.

Yorumlar