Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yayından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?

Çocukların hatta büyüklerin bile ilgiyle izlediği Rafadan Tayfa'nın TRT Çocuk kanalında yayınlanmaması minik hayranlarını üzdü. Minikler merakla, "Neden yok, bitti mi" sorusunu soruyor. Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?

Google Haberlere Abone ol
Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? Sebebi Nedir?

Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023? Rafadan Tayfa isimli TRT Çocuk çizgi filmi neden yok, neden kaldırıldı, çocukların severek izlediği çizgi dizi filminin TRT Çocuk'ta neden artık yayınlanmadığı minikler tarafından merakla sorgulanıyor. Peki, Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?

RAFADAN TAYFA NEDEN KALDIRILDI?

İstanbul'un eski halini, mahallerde çocukların sokaklarda oyun oynadığ, bilgisayar ve tabletin henüz hayatımızı işgal etmediği dönemleri anlatan çizgi dizi ilgiyle izleniyor. Dizinin işlediği konuları izleyenler çocukluklarına gidiyor. Yeni nesilden ziyade eski günleri sokaklarda geçenler diziyi daha çok izliyor. Özellikle de 80 ve 90'lı yıllardaki sokakların canlılığını anlatan dizi bu özelliğiyle televizyon kanallarında bir ilki oluşturuyordu. Peki, bu güzel dizi neden yok, Rafadan Tayfa artık yayınlanmayacak mı?

Rafadan Tayfa'nın ilk bölümü:

TRT Çocuk kanalının en sevilen çizgi dizilerinden, "Rafadan Tayfa" artık yayınlanmıyor. Dizinin yayınlanmaması minikleri son derece üzmüşe benziyor.  Rafadan Tayfa, her gün saat 14.55, 19.30 ve 21.55'te TRT Çocuk kanalında yayınlanıyordu. Ancak yaz ayları itibariyle dizi artık yayınlanmamaya başladı.

Rafadan Tayfa ani bir şekilde yayından kaldırıldı. TRT Çocuk bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.

Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?
Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?

 

"Rafadan Tayfa", 1 Aralık 2014 tarihinde TRT Çocuk kanalında yayınlanmaya başlayan bir Türk yapımı animasyon çizgi filmidir. ISF Studios tarafından Ankara'da üretilen bu seri, İsmail Fidan'ın yönetmenliğinde gelişti ve İstanbul'un Anadolu Yakası'nda geçen mahalle hayatını konu alır​​.

Çizgi filmin hikayesi, "Rafadan Tayfa" adlı arkadaş grubunun maceralarını konu alır. 90'lı yılların mahalle kültürünü ve samimi insan ilişkilerini yansıtan bu dizi, karakterlerin yaşadığı komik ve etkileyici olayları ekrana taşır. Bazen bölüm sonlarında verilen derslerle de dikkat çeker​​​​.

YAPIM EKİBİ VE TEKNİK DETAYLAR

İsmail Fidan'ın yanı sıra çizgi filmin müziklerini Tarık Ergün yapmakta, senaryo ve prodüksiyon tasarımı Ozan Çivit'e aittir. Karakter tasarımları H. Celal Koç, Ömer Ayar ve Mustafa Abacı tarafından gerçekleştirilmiştir​​.

Dizi, özellikle küçük yaştaki izleyicilerinden büyük ilgi görünce, yapım ekibi sinema filmi çekmeye karar verdi. 26 Ekim 2018'de vizyona giren "Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası" ve 27 Aralık 2019'da yayınlanan "Rafadan Tayfa: Göbeklitepe" filmleri büyük başarılar elde etti. Özellikle "Göbeklitepe", Türkiye'nin en çok izlenen animasyon filmi olarak kayıtlara geçti​​.

YENİ FİLM MÜJDESİ

Rafadan Tayfa: Ekmek Teknesi'nde İstanbul'un bir mahallesinde geçen hikayede Rafadan Tayfa kahramanlarının hikayesi konu alınmaktadır. Mahallenin yaramaz tayfası maç yapmaya karar verirler.. Akın yeni tanıştığı Yumak ile oynuyor. Ve Kamil ile Hayri kendi aralarında zıtlaşarak Hayri'nin kaleye geçiyor ve Kamil gol atmak için topa vurmaya çalışsa da ayağına cam parçası batar, tekrar topa vurmaya çalışan Kamil Rüstem abinin köfte arabasını nişan alır ve macera başlar..

Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?

Köfte arabası kırılarak dağılır. Hayri yine aksilik yaparak Rüstem abinin kırılan köfte arasının parasını Kamil'in ödemesini söyler. Hayri yediği köftelerin parasını vermezken Sevim Rüstem abiyi teselli eder. Rafadan Tayfa kendilerinin suçlu olduğunu düşünerek arabayı tamir etmeye karar verirler. Ama Hayri yine aksilik etse de o da arabayı tamir etmeyi kabul eder. Akın evden malzeme çantasını getirir, Hayri bir teneke zeytin yağ ve Kamil de sulu boya getirir. Bu duruma çok kızan Mert düşüncelidir. İşten kaçmak isteyen Hayri ve Kamil Sevimden çok korkuyorlar. Hava kararmaya başladı, Hayri ve Kamil yine tembellik yaparak uykuya dalarlar. Mert köfte arabasını tamir ediyor. Mert Hayri'den kurbağacık anahtarını istiyor, fakat haylazlık yapan Hayri'nin elinden kurbağacık anahtarını kapan Yumak doğrudan Basri amcanın bahçesine girer.

YENİ SİNEMA FİLMİ MÜJDESİ

Rafadan Tayfa'nın yapımcı şirketi ISF STUDIOS, dizinin neden yayınlanmadığına dair bir açkılama yapmadı ancak miniklere yeni bir müjde verdi.

İşte şirketten yapılan açıklama: 

Arkadaşlar Rafadan Tayfa'nın yeni sinema filmi geliyor!

Merakla ve büyük bir heyecanla beklediğiniz Rafadan Tayfa'nın yeni sinema filmi "Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör", 29 Aralık 2023'te sinemada seyircisiyle buluşacak

İZLEYİCİLER TEPKİLİ

Dizinin yayından kaldırılması sadece çocukları değil yetişkinleri de üzdü.

Konuyla ilgili Twitter'dan tepki gösteren bir kullanıcı şunları yazdı:

BASRİ AMCAYI SESLENDİREN İSİM VEFAT ETTİ

Nusret Çetinel vefat edince Basri Amca da öksüz kaldı tabi. Yeni bölümlerde ya da sinema filmlerinde Basri Amca karakteri olur mu bilemeyiz ama şüphesiz Basri Amca, Nusret Çetinel'den ayrı düşünülemez.

Rafadan Tayfa neden kaldırıldı? TRT Çocuk Rafadan Tayfa Çizgi Filmi Niye Yakından Kaldırıldı, Sebebi Nedir, 2023?

RAFADAN TAYFA FİLMİ REKOR KIRMIŞTI

Öte yandan bu yıl Türkiye'de en çok gişe yapan filmler açıklandı.

1- Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa - 2 milyon 852 bin

2- Oppenheimer - 1 milyon 593 bin

3- Hızlı ve Öfkeli 10 - 1 milyon 577 bin

4- Barbie - 1 milyon 363 bin

5- Avatar: Suyun Yolu - 1 milyon 362 bin

 

Yorumlar